Ruhi Su Dostlar Korosu yeniden yola çıkıyor

Ruhi Su Dostlar Korosu, koristlerini belirlemek üzere hazırlıklar yapıyor. İşte aranan özellikler...

Google Haberlere Abone ol
Ruhi Su Dostlar Korosu yeniden yola çıkıyor

Koro, 1975 yılında, değerli müzisyen, aydın Ruhi Su tarafından; Mehmet Akan, Arif Erkin, Şevket Altuğ ve Genco Erkal'ın dans, tiyatro, müzik gibi sanat disiplinleriyle bir sanat kolektifi olarak çalışma yürüttükleri Dostlar Tiyatrosu bünyesinde "Dostlar Korosu" ismiyle kuruldu.



Dostlar Korosu, 1985 yılında Ruhi Su'nun vefatının ardından, başına Ruhi Su ismini ekleyerek, Ruhi Su Dostlar Korosu adını aldı. Sümeyra Çakır, Timur Selçuk, İsmail Hakkı Demircioğlu, Emin İgüs, Sarper Özsan, Cenan Akın ve Cengiz Ünal gibi pek çok usta müzisyenin yanı sıra, öğrencilerden ve çeşitli meslek gruplarından koristin de yer aldığı bir kadroyla Ruhi Su'nun kendi eserleri, derlediği ve seslendirdiği türkülerin çoksesli icralarıyla yoluna devam etti. Bugün ise, koro yeniden yola koyuluyor.



Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği'nin çağrısıyla, koronun ilk koristlerinden, müzisyen Emin İgüs'ün sanat danışmanlığını, Mutlu Ödemiş’in şeflik görevini üstlendikleri yeni bir organizasyonla koristlerini belirlemek üzere hazırlıklar yapılıyor.



Seçmeler 1 Şubat 2014 Cumartesi günü Kadıköy / Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak.



Başvuru formu ve detaylı bilgi için: www.ruhisu.org veya https://www.facebook.com/RuhiSuYuz?fref=ts


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin