RTÜK'ün a Haber'e verdiği ceza Davutoğlu'nu kızdırdı: Kınıyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, RTÜK'ün a Haber'e verdiği cezalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ün a Haber'e verdiği ceza Davutoğlu'nu kızdırdı: Kınıyorum

Hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu , Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. RTÜK'ün başta a haber olmak üzere televizyon kanallarına verdiği cezalara tepki gösteren Davutoğlu, konuya ilişkin soru üzerine şunları söyledi:



"Bütün bu yasaklara karşıyım. Basın yayın faaliyetlerine herhangi bir sınırlama getirilmesi doğru değil. Seçim döneminde kamuoyunu bilgilendirme anlamında en geniş özgürlüklerin uygulanması lazım ki kendimizi anlatabilelim. Bu uygulamayı yanlış görüyorum. İnşallah yeni dönemde bazı yasal düzenlemelerle bunu aşacak tedbirler alırız. Özelikle belli kanalların hedef alınmasını daha da yanlış buluyorum. Bunu doğrusu kınıyorum. Bu çerçevede RTÜK ile ilk fırsatta görüşmeyi planlıyorum.



Bu kadar ağır cezalarla basın üzerinde bir tür baskı oluşturmak doğru değil. Özellikle Türkiye'de medya özgürlüğü üzerinde çok fikir verenlerin bu konuda açık tavır almalarını beklememiz hepimizin hakkı. Hele hele hiçbir şiddet unsuru içermeyen, gayri yasal hiçbir çerçeve taşımayan bir özel röportajı, ülkenin başbakanıyla yapılmışsa, kimle yapılırsa, ana muhalefet partisi genel başkanıyla da yapılmış olsaydı aynı şekilde tepki verirdim. Bu konuda bütün partilerimizi gerektiğinde ortak tavır almaya, yasal düzenleme gerekiyorsa birlikte adım atmaya davet ediyorum."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin