RTÜK'ten tepki toplayan 'Atatürk' kararı!

RTÜK, TRT'de yayınlanan bir programda Atatürk'e yapılan hakaretler için 'ifade özgürlüğü' dedi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten tepki toplayan 'Atatürk' kararı!

RTÜK, TRT’de yayınlanan bir programda, Atatürk ve silah arkadaşları için dile getirilen “Firavunlar gibi yediler, içtiler, kustular. Saraylarda şahane hayatlar sürdüler, Ne utandılar, ne doydular” şeklindeki sözleri, ‘ifade özgürlüğü’ sayarak TRT’ye uyarı gereği görmedi. Skandalı “ifade özgürlüğü” olarak gören AKP’li 4 üyeye MHP’li bir üyenin de destek vermesi de şok etkisi yarattı.



Gazeteci Osman Yüksel Serdengeçti’nin hayatını anlatan “Kendi Gökkubemiz” adlı programda, Serdengeçti’nin Atatürk ve silah arkadaşlarına yönelik ağır hakaretler içeren sözlerine de yer verildi.



'FİRAVUNLAR GİBİ YEDİLER, İÇTİLER, KUSTULAR'



Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün torunun CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın şikayeti üzerine ele alınan programda, başta Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına yönelik şu ağır sözler kullanıldı:



“Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Bol harcırahlar, hususi vagonlar, yatlar sürgün ettikleri, padişahların saraylarında şahane hayatlar. Zevk, eğlence alemleri. Vur patlasın, çal oynasın. Hergün bayram, hergün seyran. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, altta kalan köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü Milletin Efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü, ‘efendimiz sensin’ diye soydular. Ne utandılar, ne doydular?”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin