RTÜK'ten flaş 'Sözcü TV' kararı!

Yaklaşık 11 ay boyunca Sözcü TV'nin logo değişikliği talebini gündeme almayan ve daha sonra da talebini reddeden RTÜK yargı kararının ardından beklenen adımı attı. 1,5 yıllık süreç bugün RTÜK'ün Sözcü'nün logo değişikliğini onaylaması ile tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten flaş 'Sözcü TV' kararı!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Sözcü Grubu’nun 'SRT Sivas' isimli televizyon kanalının logosu 'SZC' şeklinde değiştirilmesi yönelik talebini onayladı.

Sözcü TV, 21 Şubat 2020’de uydudan ulusal yayın yapan SRT isimli kanalı, sahibi olan Mega Ajans Reklamcılık Ticaret Şirketi’nden satın aldı. Kanalın 'Sivas SRT' olan logosunu 'SZC' olarak değiştirmek için 27 Şubat 2020’de RTÜK’e başvurdu.

RTÜK, önce bazı belgelerin eksik olduğu gerekçesiyle Sözcü TV’de bu eksikleri tamamlamasını istedi. Sözcü TV 16 Mart 2020’de eksik belgeleri tamamladı. Ancak RTÜK başvuruyu aylarca gündemine almadığı gibi cevapsız bıraktı.

Bunun üzerine Sözcü, RTÜK’ün başvurusunu gündeme almadığını kamuoyuna duyurdu. Logo değişikliği başvurusunu gündeme alması beklenen RTÜK ise, bu haberin duyurulmasının ardından toplanarak Sivas SRT ibaresinin SRT Sivas şeklinde kullanıldığı nedeniyle Sözcü TV’ye ceza kesti.

DAVA AÇILMIŞTI

11 Kasım 2020’de RTÜK’e bir kez daha, logo değişikliği talebini tekrarladı. Ancak RTÜK bu başvuruyu da yanıtsız bırakarak gündemine almadı. Talep, süresi içerisinde gündeme alınmayınca zımnen reddedilmiş oldu. Bunun üzerine Sözcü TV vekili avukat İsmail Yılmaz idari mahkemesine başvurdu.

Davayı gündemine alan Ankara 15. İdare Mahkemesi Sözcü grubuna ait 'SRT Sivas' isimli televizyon kanalının logosunun 'SZC' şeklinde değiştirilmesi için yapılan başvuruyu reddeden RTÜK kararını mayıs ayının sonunda iptal etti. Kararda, logonun Türk Marka ve Patent Esntitüsü’nce de onaylandığı belirtilerek, RTÜK kararının dayanaksız olduğu belirtildi.

Mahkeme kararının ardından RTÜK bugün gerçekleştirdiği toplantıda, SRT Sivas Televizyonu’nun logosunun SZC olarak değişmesine yönelik talebi onayladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin