RTÜK önünde Seda Sayan protestosu

Seda Sayan Show RTÜK'e şikayet edildi, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK önünde Seda Sayan protestosu

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri, bir televizyon programına iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesi üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet dilekçesi verdi. 





RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde toplanan ve "RTÜK görevini yap", "Kadın katillerini ekrana çıkarmak suçtur" dövizleri taşıyan platform üyeleri adına konuşan Işıl Kurt, geçen günlerde Hasret Kara'yı 43 yerinden tornavidayla yaraladığı iddia edilen Yakup Kara'nın bir programa çıkartıldığını, platform olarak bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. 





Bu olayın ardından 1 Eylül'de başka bir televizyon programına, iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edildiğini dile getiren Kurt, "Adeta bir şov malzemesi haline getirilerek iki kadının katili bir adam, ekranlara çıkarıldı ve burada övüldü. Hasret Kara için toplum seferber olmuş, mahalleli Hasret'i korumaya çalışmıştı ve biz kadın cinayetleriyle ilgili oldukça önemli bir yol kat ettiğimizi, ilerlediğimizi düşünmüştük. Artık kadınlar öldürüldükten sonra değil önce de biz bu mücadeleyi devam ettirmeye, kadınları kurtarmaya başladığımızı düşünmüştük" diye konuştu.





Kurt, televizyon kanallarının katilleri öven programlar yapmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu kanallar ne yapmaya çalışıyor? Kadın ölümleri, cinayetleri dursun istemiyorlar mı? Bunların amacı nedir? Bu katilleri çıkarırken bundan sonra bir kadını öldürmeyi aklına koymuş bir erkeği cesaretlendireceklerini, teşvik edeceklerini hiç düşünmüyorlar mı? Biz bu programları durdurmak istiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, bu katillerin, katil ruhlu insanların ellerini kollarını sallayarak televizyona çıkması, cinayetleri teşvik etmekten başka bir işe yaramaz. Üstelik bu kanallardan bizi arıyorlar ve 'Biz sorumluluk olsun, farkındalık oluşsun diye onları televizyona çıkarttık' diyorlar. Bu şekilde farkındalık oluşturulmaz."





Devlet bakanları, toplumda kanaati olan kişiler ve televizyon kanallarının kadın cinayetlerini kınaması halinde farkındalık oluşacağını vurgulayan Kurt, katillerin konuşabilecekleri tek yerin mahkeme salonları olduğunu, televizyonda çıkıp konuşamayacaklarını anlattı.



"RTÜK önünde Seda Sayan protestosu" Galerisine Göz At

Program sunucusunun konuyla ilgili şikayet dilekçesi veren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı bile tehdit ettiğini savunan Kurt "Bu insanlar kime güveniyor? Biz Aylin Nazlıaka'nın, kadın dostlarının yanındayız. Kadın cinayetlerini durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından konuyla ilgili şikayet dilekçesi, RTÜK yetkililerine verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin