ROJİN, SERDAR TURGUT'A DAVA AÇTI

“Rojin'i dağa kaldırmak, seks kölesi yapmak isterdim” diye yazan Serdar Turgut hakkında, basın yoluyla hakaret ve cinsel taciz suçlarını işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
ROJİN, SERDAR TURGUT'A DAVA AÇTI

Gazeteci Serdar Turgut hakkında şarkıcı Rojin'e basın yoluyla hakaret ve cinsel taciz suçlarını işlediği gerekçesiyle dava açıldı.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Serdar Turgut hakkında Akşam gazetesinde 24 Ekimde yayımlanan yazısında Şarkıcı Rojin'e (Rujin Ölker) basın yoluyla hakaret ve cinsel taciz suçlarını işlediği gerekçesiyle açılan soruşturma tamamlandı.


Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Turgut'un ''PKK teröristi olmadığıma pişmanım'' başlıklı yazı ile Rojin'in onur, şeref ve saygınlığına saldırdığı, cinsel amaçlı olarak taciz ettiği iddia edildi. İddianamede, Turgut'un soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, yazıda müştekiyi kastetmediği, Rojin ismini bir masal kahramanı ve yazıya uygun şiirsel bir isim olarak değerlendirdiğini anlattığı belirtildi.


İddianamede yer alan ifadesinde Turgut'un, suç kastının bulunmadığını öne sürdüğü ve yazısını yurt dışından Türkiye'ye giriş yapan teröristlere gösterilen ilgiyi eleştirmek için yazdığını söylediği kaydedildi. Savcılık tarafından Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen ve Turgut'un basın yoluyla hakaret ve cinsel taciz suçlarını işlediği gerekçesiyle 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılmasının istendiği iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.


İddianamenin kabulü ile hakkında Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan Turgut'un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak



www.gazeteport.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin