Reuters: AK Partili bir yetkili 'İmamoğlu, Yıldırım karşısında 3 puan önde' dedi

Reuters'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair bir haber yayımlandı...

Google Haberlere Abone ol
Reuters: AK Partili bir yetkili 'İmamoğlu, Yıldırım karşısında 3 puan önde' dedi

Reuters'ta 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair bir kulis haber yayımlandı.



Haberde AK Partili bir yetkilinin “İmamoğlu’nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var" dediği iddia edildi.



'KOLAY OLMAYACAK AMA YILDIRIM'IN ŞANSI VAR'



Diken’in aktardığı habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul’a ‘kamp‘ kurduğunu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü kaydeden aynı yetkili, “Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım’ın kazanma şansı var” dedi.



HDP’ye oy veren Kürt seçmenin de oylarına talip olduklarını belirten AK Parti yetkilisi şöyle devam etti:



“Daha önce AK Parti’ye oy veren bu seçmenleri yeniden sandığa getirir ve partimize oy verdirirsek, ipi göğüsleriz. Karşılıklı zor bir dönem geçirildi ama son dönemdeki yumuşamanın da olumlu etkileri olacaktır.”



AK Parti’ye yakın bir kaynak da anketlerde İmamoğlu’nun halen önde olduğunu belirterek, “Çok daha iyi ve ılımlı bir kampanya olacak. Bunun izleri ortada. Sonuçlarını göreceğiz. Erdoğan önümüzdeki günlerde ve seçim yaklaştıkça hızlanacak şekilde İstanbul’a ağırlık verecek. Yıldırım’ın şansı var” dedi.



Yıldırım’ın tekrarlanacak seçim öncesi yine ‘isteksiz ve heyecansız‘ göründüğünü kaydeden kaynak, “Bu görüntü biraz algıyı zorluyor. Seçimin tekrarı nedeniyle tabandan da bir miktar kayıp yaşanabilir, AKP’ye tepki oyları olacak. Diğer adaylar da CHP adayı için çalışacak” diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin