Reflü midede çeşitli sorunları beraberinde getiren bir rahatsızlıktır.
Reflü, mide salgılarının yemek borusuyla yer değiştirmesidir. Mide ekşimesinin yanı sıra, ses kısıklığı, yutkunmada zorluk, hıçkırık veya öksürüğe neden olabilir.
REFLÜYE NE İYİ GELİR?
Reflüye iyi gelen besinler arasında; tavuk göğsü, marul, biber, kereviz, kavun, yulaf ezmesi, zencefil ve tabi ki keten tohumu. Burada keten tohumunun faydalarından ve reflü için nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz.
KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI
Keten tohumu genellikle sindirim sağlığını iyileştirmek adına kullanılır. Kabızlık gibi sorunları da gidermek için kullanılır. Keten tohumu ayrıca kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kan kolesterolünü ve kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.
Keten tohumu güzel bir protein kaynağıdır. 1 çay kaşığı keten tohumu yaklaşık 2 gram protein içerir. Bu nedenle de hayvansal protein kaynaklarına alternatif olabilecek bir tohumdur. İçeriğinde bulunan bol omega-3 yağ asitleri sayesinde kanser riskini düşürmede etkilidir.
Düzenli olarak keten tohumu yemek, vücuda çokça fayda sağlar. Yalnızca vücuda değil doğrudan cilde uygulandığında bile güzellik açısından faydalar sağlar. Keten tohumları ciltteki iltihaplanmaları engeller. Yapılan bir araştırmaya göre, keten tohumu yağı kullanan kadınların, daha parlak bir tene sahip olduğunu ve cilt rengi eşitsizliğinin kaybolduğunu gözlemlemiştir.
KETEN TOHUMU NERELERDE KULLANILIR?
Keten tohumu birçok farklı şekilde kullanılabilir. Smoothiler’de, salatalarda, yemeklerde, çorbalarda ve hatta soslar da bile kullanılabilir. Keten tohumu yüksek miktarda lif içerdiğinden onu bütün olarak tüketirken bol su içmeyi ihmal etmeyin.
REFLÜ İÇİN KETEN TOHUMU
Keten tohumu sindirim sorunlarına iyi gelen besinleri çokça içerir. Bu nedenle reflü ve mide yanması gibi sorunları da en aza indirir.
REFLÜ İÇİN KETEN TOHUMU ÇAYI TARİFİ
Yarım su bardağı keten tohumunu 4 su bardağı suda beyaz köpük oluşana kadar kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Böylece tohumlar iyice yerleşecek. Ardından çayı içebilirsiniz. Dilerseniz çekirdeklerini de yiyebilirsiniz.