RAHŞAN GÜLŞAN, KENDİSİNE 'PAÇOZ' DİYEN ALEV ALATLI'YA NE YANIT VERDİ?

Akşam gazetesine verdiği röportajda Ertuğrul Özkök, Serdar Turgut, Ayşe Arman ve Rahşan Gülşan'ı "paçozluk"la suçlayan Alev Alatlı'ya önce Twitter'dan yanıt veren Rahşan Gülşan, konuyu bugün de köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
RAHŞAN GÜLŞAN, KENDİSİNE 'PAÇOZ' DİYEN ALEV ALATLI'YA NE YANIT VERDİ?

Alev Alatlı, ilk bölümü dün yayınlanan röportajda Şenay Yıldız'ın "Basında en paçoz diyebileceğiniz modeller kimler?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı vermişti:


 
"Hangi birini söyleyeyim ki? Mesela Serdar Turgut'un yazılarının kısmı azamı paçozluktur.  Ne arka planını, ne bilgisini yansıtan, nekes paçozluktur.  Aklımda karısı Rana'dan başka bir şey kalmaz! 'Bermuda Müsellesi' diye Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında Fethullah Gülen imzasıyla yayınlanan o kocaman yazı paçozluktur. Hocanın anlatacağı başka şeyler olmalıydı. Ertuğrul Özkök'ün gazetecilik yapacağı yerde kişisel yaşamını sergiliyor olması paçozluktur. Keza Ayşe Arman'ın teşhirciliğe varan gazeteciliği paçozluk örneğidir. Sütun yazarlığına yeni terfi eden Rahşan Gülşen'in yerli yersiz ahkamı çoğu kez paçozluktur."


 


Dün röportaja ilk tepki yine Rahşan Gülşan'dan gelmiş, Gülşan Twitter'da şöyle yazmıştı: "Aman da Alev Alatlı bana paçoz demiş... Ben ona ne demeliyim acaba? Yelloz? Egosantrik? Ay pek eğlencelii:)"


 


Gülşan bugün de Habertürk'teki köşesinde Alatlı'yı eleştirdi. İşte o yazı:


 


'Paçoz' diyene 'yelloz' mu demeli 'egosantrik' mi?


 


Aslında ilk an ne hissedeceğimi de bilemedim. Gazetelerimi okuyordum ve Akşam'ın sürmanşetinde Alev Alatlı röportajı vardı. Alatlı'nın Beyaz Türkler üzerine tespitleri vardı. "Hayırdır, ne demiş acep?" demeye kalmadan fotoğrafının kenarında minik bir kutu içinde adımı gördüm.


Ertuğrul Özkök, Serdar Turgut ve Ayşe Arman ile birlikte "Medyadaki Paçozlar" başlığının altında uslu uslu oturuyorduk. Ulusal bir gazetenin birinci sayfasında adınızı hem de Alev Alatlı gibi 90'ların sonunda hayranı olduğunuz bir ismin ağzından yine o yıllarda hayranı olduğunuz başka isimlerle birlikte "garantiyle çakılırken" bulmak acayip bir duyguymuş. Hemen gözümün önüne 16 yaşımda elimde valizle... (Ay biraz hafif kaçtı bu sanki, paçozlaştım yine:)


Demek ki HT MAGAZİN'İ keyifle okurmuş Alev Hanım. Kendi cümlesiyle, "... Rahşan Gülşen'in (Alev Hanım Gülşan olacaktı, bir dahaki çakmalı kitap tanıtım röportajında dikkat edelim lütfen. Benim için önemli değil de babam biraz bozuluyor) yerli yersiz ahkâmı çoğu kez paçozluktur" demiş. Çoğu kez derken "bazı kez" ahkâmlarımı paçoz bulmamış oluyor. Yani hafiften gurur duydum.


 


YAZININ DEVAMI İÇİN


 


ALEV ALATLI'NIN AKŞAM GAZETESİNDEKİ RÖPORTAJI İÇİN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin