Radyo basıldı, yayın kesildi!

Yunanistan'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) başkent Atina'nın Patisia semtindeki büroları kundaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Radyo basıldı, yayın kesildi!

Sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırı sonucu SYRIZA'nın Hirisostomu Smirnis Caddesi'ndeki bürolarında ağır maddi zarar meydana geldiği bildirildi.



Aynı saatlerde Vironas semtinde bir bankaya ait ATM'nin de ateşe verildiği, çıkan yangınların söndürülmesi için 12 itfaiye aracının bölgeye gönderildiği belirtildi.



RADYO İSTASYONU İŞGAL EDİLDİ



Bu arada, Atina'da yayın yapan özel bir radyo istasyonunun, kendilerini iktidar karşıtı 'anarşistler' olarak adlandıran bir grup tarafından işgal edildiği bildirildi.



Sabah saatlerinde solcu 'Red' radyo istasyonunu basan göstericiler, yayın akışını keserek yaptıkları açıklamada, eylemi F tipi cezaevlerinin iptal edilmesi için düzenlediklerini belirtti.



Yaklaşık iki hafta önce SYRIZA'nın Atina'nın Kumunduru Meydanı'nda bulunan genel merkez binası kendilerini 'anarşist' olarak tanımlayan bir grup tarafından işgal edilmişti. F tipi cezaevlerinin kapatılmasını talep eden eylemciler, binaya 'F Tipi cezaevleri hemen kaldırılsın', 'Cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlarla dayanışma' yazılı pankartlar asmıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin