Radikal yazarı kapanan gazeteyi yazdı: "Bir gazetenin ömrü"

Radikal Gazetesi yazarı Murat Yetkin bugünkü yazısında International Herald Tribune gazetesinin New York Times ile birleşmesine ve medyada yaşanan dönüşüme yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarı kapanan gazeteyi yazdı: "Bir gazetenin ömrü"

Yazısında, medyada büyük bir dönüşümün yaşandığını ve gazetecilerin bu olayların hem aktörü hem de seyircisi olduğunu belirten Yetkin, medydadaki esas sıkıntının ise ekonomik olduğunu ifade etti.



Murat Yetkin'in yazısı şu şekilde



"Şimdi, yurtta ve dünyada medya büyük bir sarsıntı ve dönüşüm yaşamakta ve biz gazeteci milleti bu sarsıntının hem aktörü hem seyircisi konumundayız. 

Bayram günü biraz sert bir giriş mi oldu? Ne yapalım, sarsıntı da sert zaten. 



Türkiye’de henüz oyun ne tam sert ne de kurallarına göre oynanıyor. Sebebi de Türkiye’de medya hareketlerinin siyasi atmosferle fazlasıyla ilgili olması. Siz bir de önümüzdeki üç seçim süreci geçtiğinde, siyasetin medyaya ihtiyacı değiştiğinde görün neler olacağını. 

Ama bu sarsıntı ve dönüşümün asıl medyanın yapısı ve ekonomisiyle ilgili olduğunu bilelim. 



Tam 126 yaşındaki saygın International Herald Tribune gazetesi 14 Ekim günü gazetenin yönetiminden Serge Scherman’ın şu cümlesiyle başlayan bir makale bastı: “Bu sizin IHT’yi son okuyuşunuzdur, yarından itibaren International New York Times olacak.” Yazının başlığı da ‘Bir Gazetenin Ömrü’ idi; hüzünlü ama gerçekçi bir başlık. 



Gazetenin zaten bir süredir sahibi olan NYT bu dönüşümü aslında geçen şubat ayında ilan etmişti. Yeni adıyla International NYT, ana gazetenin daha çok internet ağırlıklı ve yorum çeşitliliğine dayalı uluslararası sayfaları niteliğinde olacak. 

NYT ise ABD’de pek olmayan ‘ulusal gazete’ boşluğunu doldurmaya oynayacak sanki; başarılı yönetmeni Jill Abramson’un 13 Ekim tarihli 

İngiliz The Guardian gazetesine verdiği bilgilerden bunu anlıyoruz"



Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin