Putin'e canlı yayında zor soru: 'Poroşenko ve Erdoğan aynı anda boğulsa hangisini kurtarırdınız?'

Rus lider Vladimir Putin'e arasının çok kötü olduğu iki lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Poroşenko ile ilgili, "Boğulsalar ilk kimi kurtarırsın?" diye soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Putin'e canlı yayında zor soru: 'Poroşenko ve Erdoğan aynı anda boğulsa hangisini kurtarırdınız?'

CNNTürk'te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl düzenli olarak gerçekleşen "Direkt hat" programında 14. kez vatandaşların sorularını yanıtladı. Bir çok ulusal sorunun yanında uluslararası sorulara da cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, 12 yaşındaki Varya Kuznetsova, "Boğulursa ilk kimi kurtarırsın, Erdoğan'ı mı yoksa Poreşenko'yu mu?" diye sordu. Putin, bu soruya "Birisi boğulmaya karar verdiyse onu kurtarmak artık mümkün değildir" cevabını verdi.



Putin: "Türk Halkı dostumuz, siyasilerle sorunumuz var"



Putin, başka bir soru üzerine Türkiye ile ilgili açıklamalarında Rusya'nın düşman kuşatmasında kalmayacağından emin olduğunu belirterek, "Türkiye'yi dostumuz olarak görüyoruz. Türk halkı dostça ilişkilerimizi devam ettireceğimiz dostumuz olan bir halk. Fakat eylemleri düzgün olmayan siyasi kişilerle sorunumuz var ve buna gerektiği gibi tepki göstereceğiz" dedi.



Putin şu şekilde devam etti:



"Gördüğünüz üzere biz çok sakin çalışıyoruz. Ülkemiz kendisine karşı yapılan düşmanca eylemlere tepkisiz kalamaz. Kesinlikle tepki göstermemiz gerek yoksa başımıza çıkarlar. Böyle bir durum tarihimizde yeni oldu, buna geri dönülmesine izin veremeyiz. Çıkarlarımızı dikkate alarak tabii ki komşularımız da dahil olmak üzere tüm partnerlerimizle ilişkilerimizi geliştireceğiz."



"Direkt Hat" programı bu sene 14. kez düzenleniyor. Devlet Başkanı Putin ilk kez 24 Aralık 2001 yılında bu program kapsamında vatandaşların karşısına çıktı. 2015 yılında "Direkt Hat" programı 16 Nisan'da düzenlendi ve toplam 3 saat 57 dakika sürdü. Bu süre zarfında Rus lider 74 soruya cevap verdi, programı rekor düzeyde, 8,4 milyon seyirci izledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin