PR'ın duayenleri Şeref Kürsüsü'nde

Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği’nin (ICCO) Şeref Kürsüsü artık Türkiye’de…

Google Haberlere Abone ol
PR'ın duayenleri Şeref Kürsüsü'nde

Halkla ilişkiler sektöründe bir ilk yaşandı. Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği’nin (ICCO) Şeref Kürsüsü artık Türkiye’de!



PR duayenlerinin onurlandırıldığı Şeref Kürsüsü geleneğini Türkiye’ye taşıyan İletişim Danışmanları Şirketleri Derneği (İDA), ilk yılda kürsüye MPR Ajans Başkanı Meral Saçkan ile sektöre emek verenlerden Salim Kadıbeşegil’in adını yazdı. Marketing PR’ın öncülerinden, PRCI/ICCO Türkiye’nin ve PR Net’in kurucularından ve İDA’nın Kurucu Başkanı olan Meral Saçkan, İKSV’de düzenlenen törenle Şeref Kürsüsü’ne çıktı.



Berlin’de 2003 yılında düzenlenen ICCO Küresel Ziresi’nde başlatılan Şeref Kürsüsü uygulamasını Türkiye’ye getiren İDA, halkla ilişkiler sektöründe yaptığı çalışmalarla PR disiplininin gelişmesine ve itibarına artmasına katkıda bulunan, sektör profesyonellerine ilham veren, sektörün uluslararası ve yerel düzeyde gelişmesinde rol oynayan kişileri onurlandırmayı amaçlıyor. İDA’nın 10’uncu yıl galasında Betül Mardin ve Alaeddin Asna’ya ‘Onur Ödülü’ vererek başlatılan gelenek, bu yıldan itibaren ‘Şeref Kürsüsü’ uygulamasıyla süreklilik kazandı.



Kriterlere göre Şeref Kürsüsü adaylarını değerlendiren İDA Yönetim Kurulu, uluslararası mesleki ve etik standartların yerleşmesine, uluslararası ölçümleme kriterlerinin uygulanmasına, ulusal meslek örgütlerinin gelişimine yönelik çalışmaları ve akademik dünyaya katkılarıyla ‘gerçek yol açıcı’lardan biri olduğu gerekçesiyle MPR’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saçkan’ı Şeref Kürsüsü’ne layık gördü.



PRCI/ICCO-Turkey’i kuran beş üyeden biri ve İDA’nın ilk başkanı olan Meral Saçkan, İKSV’de düzenlenen törende plaketini İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah’tan aldı. Saçkan, törende yaptığı konuşmada Şeref Kürsüsü’nün ilk yılında onurlandırıldığı için teşekkür etti. Saçkan, gençlere “Şirketin, sektörün ve mesleğin itibarını her şeyin üstünde tutun. İtibar yönetimi için müşterilerinize önerdiğiniz her şeyi kendi şirketinizde de yapın. Terzi kendi söküğünü pek ala diker” tavsiyesinde bulundu.



PR'ın duayenleri Şeref Kürsüsü'nde


Etiketler ICCO İDA Meral Saçkan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin