'Popüler değil, inanılan bir oyuncu olarak anılmak istiyorum'

Oyuncu Hüseyin Gülhuy, Medyatava'ya konuştu...

Google Haberlere Abone ol
'Popüler değil, inanılan bir oyuncu olarak anılmak istiyorum'

Geçtiğimiz günlerde TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin kadrosuna dahil olan oyuncu Hüseyin Gülhuy, Medyatava'nın sorularını yanıtladı...



İşte, Gülhuy'un oyunculuk kariyeri ve sosyal yaşamıyla ilgili samimi açıklamaları:



Yakın zamanda Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna konuk oldunuz ve hayat verdiğiniz karakter kısa sürede ses getirdi.



Çok teşekkür ederim. Subutay karakterini canlandırdım, tarihte çok önemli bir yeri olan, Moğol komutanı Alıncak’ın yaveri. Moğollar tarafından küçüklükten alınıp yetiştirilmiş sadece savaşçılığıyla değil casus zekasıyla da öne çıkan bir karakter Subutay, oldukça heyecanlandırdı beni.



'Popüler değil, inanılan bir oyuncu olarak anılmak istiyorum'



Bu rolün ve dizinin kariyerinize nasıl bir katkısı oldu?



5. Sezonunda zirveyi hiç kaptırmadan devam eden başarısını katlayarak kanıtlamış bir yapım ve senaryo grubu ile yol almak, değerli yönetmen Metin Günay ve ekibi Fethi Bayram, Ahmet Yılmaz gibi yönetmenlerle çalışmanın kariyerimde fayda sağlayacağı şüphesiz. Subutay beni oldukça heyecanlandıran bir karakterdi; dediğim gibi hayat verdiğim karakterler arasında kısa da olsa önemli basamaklardan biri olacağına eminim. Alıncak karakterini oynayan eski dostum, ağabeyim Engin Benli ile de oynamak ayrıca heyecan verici ve yol göstericiydi.



Tiyatro eğitimi de olan bir oyuncusunuz. Tiyatroya zaman ayırabiliyor musunuz peki? Dizilerin çalışma temposu çok yoğun oluyor çünkü...



Tempo yoğun dediğiniz gibi ancak tiyatrodan uzak kalmak, zaman ayıramamak düşünülemez benim için, her ne kadar 3 sezondur oyunum olmasa da (ki sezonda en az 2 farklı oyunum olurdu) sevgili hocam ustam Haldun Dormen'le beraber müzikal tiyatro atölyesi yapıyoruz, sahne üstünde olamasam da şimdilik en azından insanların hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz hocamla beraber.



İdealleriniz ve geleceğe dönük hedefleriniz neler oyunculukla ilgili?



Popüler değil, inanılan bir oyuncu olmak! 13. profesyonel yılımda bu yoldan şaşmadım hiç, şimdiye kadar ki başarılarımda doğru yolda olduğumu kanıtlar durumdaydı hep, yol uzun bakalım gelecek neler getirecek.



Hangi dizileri takip ediyorsunuz? Kadın ve erkek oyunculardan favori isimleriniz var mı?



Fırsat buldukça her işi biraz izlemeye çalışıyorum sıkı takip edebildiğim bir dizi yok zamandan dolayı ama favorilerim tabi ki var. Kadınlarda İpek Bilgin, erkeklerde ise Şener Şen izlerken heyecan duyduğum ustalardır.



'Popüler değil, inanılan bir oyuncu olarak anılmak istiyorum' - Resim : 2



Sosyal yaşamda nasıl birisiniz? Oyunculuğun dışında ilgilendiğiniz başka bir alan var mı?



Eğlenceli bir adamım galiba. Yani insanların gözlerinde ve gülüşlerinde gördüğüm şey bu, oyunculuk dışında spor ve fırsat buldukça kamp yapıyorum.



Bu yıl en çok hangi filmleri beğendiniz, hangilerini izlediniz?



Vizyona giren filmlerin hemen hepsini izledim ancak favorilerim Bohemian Rhapsody, Rami Malek in Freddie Mercury performansı muazzamdı ve sevdiğim diğer bir film de Alfonso Cuaron-Roma oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin