Pastanelerin sırrı bulundu: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır oluyor. Mayasız kıyır poğaça tarifi. Mayasız poğaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

İster yumuşacık ister kıyır kıyır olsun poğaçayı sevmeyen yoktur. Evde pastanelerdeki gibi kıyır kıyır poğaça yapmak çok kolay olacak. Sizler için kıyır kıyır poğaçanın sırrını bulduk. Yalnızca o üründen 2 kaşık eklemek yetiyormuş! İşte peynirli mayasız kıyır poğaça tarifi

Pastanelerin sırrı bulundu: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır oluyor. Mayasız kıyır poğaça tarifi. Mayasız poğaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kahvaltı sofralarının gözdesi ve akşam çaylarını süslendiren poğaça, pek çok şekilde severek tüketilir. İster peynirli ister kıymalı ister patatesli ister sade olsun her türlüsünde ayrı bir tat vardır.

Pastanedekilere taş çıkaracak bu kıyır poğaça tarifiyle misafirlerinize mükemmel bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. Bu poğaça her lokması ağızda dağılıyor, kıyır kıyır oluyor. Çayları demlemeyi unutmayın!

Dilerseniz iç malzeme olarak peynir yerine patates, kıyma veya zeytin gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz. Üstelik bu tarifte maya yok. Mayalı ürünlere hassasiyeti olan kişiler için de enfes bir tariftir.

Poğaçanın kıyır kıyır olması için tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletin ve hazırlığa başlayın. İşte püf noktalarıyla peynirli kıyır poğaça tarifi ve malzemeleri:

PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇA MALZEMELER

2 tane yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

200 gram tereyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Pastanelerin sırrı bulundu: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır oluyor. Mayasız kıyır poğaça tarifi. Mayasız poğaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

1 çay kaşığı tuz

2 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için; yumurta sarısı, susam ve çörek otu

Dilediğiniz tür peynir

PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇA PÜF NOKTA

Un ve kabartma tozu gibi malzemeleri mutlaka eleyerek ekleyin. Kıyır kıyır bir poğaça için hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Asıl kıyır olmasının nedeni sirkedir. Sirke, poğaça hamurunun daha kıyır ve gevrek olmasını sağlar.

PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇA TARİFİ

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, 1 yumurta ve 1 yumurta akını geniş bir kaba alın. Akını aldığınız yumurtanın sarısını kenara ayırın.

Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Ardından unu eleyerek karışıma ilave edin. Kulak memesi bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayın ve içine peynirli harcı koyarak dilediğiniz gibi şekil verin. Bir fırın tepsinin içine yağlı kağıt açın ve üzerine poğaçaları yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susamları serpin. 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

Ağızda dağılıyor ve kıyır kıyır oluyor, afiyet olsun!

PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇANIN YANINA NE İYİ GİDER?

Peynirli mayasız kıyır poğaçanın yanına mis gibi kokusuyla kakaolu kek iyi gider. Kuru değil de şerbetli bir tatlı isterseniz de mis gibi bir kalburabastı tatlısı iyi gider.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin