Pamuk gibi oluyor, peyniri ağızda eriyor: Peynirli puf poğaça tarifi. Peynirli puf poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık lezzetiyle her ısırışta peyniri doyasıya hissedeceğiniz bu tarif, sofralarınızın yeni favorisi olacak. Adeta pastaneden alınmış gibi lezzetli oluyor ve tadına asla doyum olmuyor. İşte yumuşacık peynirli puf poğaça tarifi

Pamuk gibi oluyor, peyniri ağızda eriyor: Peynirli puf poğaça tarifi. Peynirli puf poğaça nasıl yapılır?

Poğaça, hamur işleri arasında en lezzetli ve en çok tercih edileni arasındadır. Bir poğaçayı yenilir ve lezzetli kılan en temel unsur, puf puf kabarması ve pamuk gibi yumuşacık olmasıdır.

Büyük küçük her yaştan insanın severek tükettiği poğaça tariflerinin sayısız türü vardır. Sizler için peynirli puf poğaça tarifini paylaştık.

Her ısırışta peynirin ağızda eridiğine ve lezzetine hayran kalacağınıza garanti veriyoruz. Hem kahvaltı sofralarının hem çay saatlerinin hem de leziz kaçamakların en lezzetlisi bu tarif olacak.

O halde fırını ısıtın ve çayınız tıkır tıkır demlenirken siz de bu tarifi hazırlamaya koyulun. İşte peynirli puf poğaça tarifi:

PEYNİRLİ PUF POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tane yumurta

1 tatlı kaşığı toz maya

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

Yağlı salamura peynir (dilerseniz başka peynir de kullanabilirsiniz)

Kaşar peyniri

İsteğe göre maydanoz

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Pamuk gibi oluyor, peyniri ağızda eriyor: Peynirli puf poğaça tarifi. Peynirli puf poğaça nasıl yapılır?

PEYNRİLİ PUF POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle kullanacağınız süt ve su mutlaka ılık olmalıdır. Çünkü sıcak olursa hamur mayalanmaz. Geniş ve derin bir kabın içine sütü ve suyu koyun.

Ardından üzerine şekeri ve mayayı ilave edin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin.

Ardından yumurtayı ve sıvı yağı ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra tuzunu ve ununu da ilave ettikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın.

Unutmayın, hamur ne kadar güzel yoğrulursa bir o kadar güzel mayalanmış olur. Hamurun kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalıdır.

Bu kıvama geldikten sonra hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizi yağladıktan sonra mandalina büyüklüğünde kopardığınız parçaları açın. Hamurun ortasına peynirli maydanozlu iç harçtan ilave edin.

Hamurun kenarlarını orta kısımda toplayın ve yuvarlayın. Farklı şekilde de hazırlayabilirsiniz. Tüm hamur parçaları bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Daha sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın ve üzerine poğaça hamurlarını dizin. Tepsisinin üzerini örterek yaklaşık 45 dakika kadar da tepside mayalandırın.

Süre sonunda poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.

Isınan fırına poğaça tepsisini verin ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kontrollü olarak pişirmeyi unutmayın, fırına göre bu süre değişebilir.

Puf puf enfes lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin