Özgür Radyo baskınında gözaltına alınanlar serbest!

Başbakanlık kararnamesi ile dün kapatılan Özgür Radyo’ya yapılan polis baskınında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Radyo baskınında gözaltına alınanlar serbest!

Özgür Radyo binasına dün Güvenlik Şube ve Mali Şube polisleri tarafından baskın yapıldı. Radyonun yayını kesildi.



ETHA'nın haberine göre, baskında radyo çalışanları Ali Sönmez Kayar, Can Karakulak, Arda Ateş, Zeynep Derya Yıldız, Arzu Demir, Sinan Gerçek, Semra Çelebi, dayanışma amacıyla içeride bulunan ETHA Müdürü Önder Öner, ETHA muhabiri Ezgi Özer, Atılım Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, ESP MYK Üyesi Sedat Şenoğlu, HDK Genel Meclise Üyesi Ahmet Ayva, haber takibi yapan JINHA muhabiri Öykü Dilara Keskin, radyo çalışanı Nevcihan Budak ile radyo dinleyicisi Ekin Saygılı ve ismi öğrenilemeyen bir dinleyici ile dışarıda radyoya destek için bulunan ETHA muhabiri Pınar Gayıp ve Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyesi Özge Doğan gözaltına alınmıştı.



Gözaltına alınanlar Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. HDK Genel Meclis Üyesi Ahmet Ayva, hakkında başka bir soruşturma nedeniyle Rıhtım Polis Karakoluna götürüldü.



Özgür Radyo 20 yaşında



1995’ten beri Kadıköy’den dünyaya yayın yapan Özgür Radyo 20 yaşını bu sene kutladı.



95.1 frekansından yayın yapan Özgür Radyo, “müzik kutusu olmayacağız” iddiasıyla çıktığı yolda 20. yılını doldurdu.



20 yıl içinde RTÜK tarafından verilen cezaların onanmasıyla 4 yıla yakın bir süre boyunca kapalı kaldı. Ancak "Özgür Gazete" olarak internet üzerinden yayına devam etti.



2000'li yılların başında internetten yayın yapan ilk radyolardan biri oldu. Bu dönemin ardından dinleyicilerinin gösterdiği dayanışmadan aldığı güçle 95.1 frekansından yayın yapmayı sürdürdü.



Tv ve radyoların yayınları karartılıyor



Anadolu Ajansı’nın haberine göre kararın dayanağı OHAL ilanının hemen ardından çıkarılan 668 sayılı kararname.



Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo kanalının kapatılmasına neden olan kararname diğer kanalların da Bakan onayıyla yeni kapatmalara imkan sağlıyor:



“Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olan özel radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete dergi, yayınevi ve dağıtım kanalları, ilgili bakan tarafından oluşturulacak komisyonun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kapatılır.”



28 Eylül akşamı Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV10, Denge TV ve Zarok TV’nin de aralarında bulunduğu 10’u aşkın televizyon ve radyo TURKSAT’tan çıkarılmış, yayınları kesilmişti.



29 Eylül’de Yön Radyo yayını durduruldu. 30 Eylül’de İMC TV yayını kesilirken, 95.1 Özgür Radyo’nun, İMC TV’nin ve Hayatın Sesi’nin internet sitelerine erişimi engellendi.



3 Ekim'de Med Nûçe TV'nin Fransa merkezli uydu şirketi Eutelsat üzerinden yaptığı yayın kesildi.



4 Ekim’de İMC TV ve Hayatın Sesi TV’nin reji odaları mühürlendi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin