Özgür Mumcu'dan Habertürk tweet'i için özür

Mumcu, Didem Arslan Yılmaz ve Muharrem Sarıkaya'nın tepkisinin ardından özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Mumcu'dan Habertürk tweet'i için özür

Özgür Mumcu, Mardin kayyımının bakanlara hediye aldığı gümüşçüde Habertürk çalışanlarının olduğu eski bir fotoğrafı paylaştı. Mumcu, Didem Arslan Yılmaz ve Muharrem Sarıkaya'nın tepkisinin ardından yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi.

Yazar Özgür Mumcu, Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz ve Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mustafa Yaman’ın bakanlara hediye aldığı Fırat Silver isimli gümüşçüde olduğu fotoğrafı Twitter’dan paylaştı.



Mumcu paylaştığı fotoğrafın üstüne, “Bazı gazeteciler ne şanslı. Bir kuyumcu ülkede gündem oluyor ve siz haber kaynağıyla iyi ilişkiler içindesiniz. Herhalde Mardin kayyım-hediye dosyasını en iyi Habertürk işleyecektir” yazdı.



Didem Arslan Yılmaz, Mumcu’nun tweet’ine tepki gösterdi ve “Tweetinizle Habertürk emekçilerini ‘yolsuzluk iddiasının parçası gibi’ göstermeye çalışmışsınız. ‘Sizin araştırmacı gazeteciliğiniz’ basın emekçilerini mi buldu! 25 yıldır medyadayım şahsi aracım bile yok, hiçbirimizi aramadan zan altında bırakmışsınz, çok ayıp!” şeklinde bir tweet attı.



Ardından Özgür Mumcu yanlış anlaşıldığını belirterek şunları ifade etti: Bu tweet’im yanlış anlaşılmış olabilir. Buradaki gazetecileri herhangi bir şekilde zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Haberdeki önemli bir unsur olan kuyumcuyu ziyaret etmiş olmalarının gazetecilik bakımından avantaj sağlayacağını belirtmek istedim. Mardin’e gittiğimde ben de kuyumcular çarşısına gidip alışveriş yapmıştım. Bunda herhangi bir sorun yok.



SARIKAYA’DAN TEPKİ, MUMCU’DAN ÖZÜR



Mumcu’nun tweetine yorum yapan Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, “Sosyal medyada haberin hızı bilginin devresini yakmış; fikir sahibi olmuşsunuz. Bak fotoğrafa, salla bir tane gazeteciliği. Uğur ağabey bu hallere düşmüş gazeteciye ne derdi anımsar mısınız? Müşteri olarak girdiğiniz bir dükkanda dilerim aynısını bir başkası size yapmaz…” dedi. Özgür Mumcu, Sarıkaya’nın bu mesajı üzerine “Ben de yanlış anlaşılabileceğini fark ettim. İroni yapmadığım halde ironik şekilde anlaşılabilecek bir ifade olmuş. Gazeteciliğine saygı duyduğum birini kırdığım için özür dilerim. Selamlar” iletisiyle özür diledi. Özgür Mumcu daha sonra Habertürk çalışanlarının olduğu tweeti sildi. Didem Arslan Yılmaz da Mumcu’ya tepki gösterdiği tweeti sildi.



Özgür Mumcu'dan Habertürk tweet'i için özürÖzgür Mumcu'dan Habertürk tweet'i için özür - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin