Oyunu kaymakamlık tarafından engellenen Füsun Demirel'den açıklama!

Demirel'in 'Aşk Dersleri' oyunu İskenderun Kaymakamlığı tarafından engellenmek istenmişti.

Google Haberlere Abone ol
Oyunu kaymakamlık tarafından engellenen Füsun Demirel'den açıklama!

İskenderun Kaymakamlığı, Füsun Demirel’in Dario Fo ve Franca Rame’nin “Seks? Eh, Hayır Demem!” başlıklı oyunundan uyarladığı “Aşk Dersleri” oyununa polis “atadı”.



Oyunun hem seyirciye hem de polis kamerasına oynamak zorunda kalan Demirel bianet’e “İşi biraz da eğlenceye çevirdik, sonuçta herkesin aşka ihtiyacı var, o kameraya çeken polisin de” diye konuştu.



Demirel ve ekibi “Aşk Dersleri”ni Kadın Emeği Kolektifi’nin çağrısıyla önce Samandağı’nda oynadı. İskenderun’da oynayacakları oyun öncesinde etkinliği düzenleyenlere İskenderun Kaymakamlığı’ndan “uyarı” geldi.



Gözaltı tehdidi



Cumhuriyet’te yer alan habere göre kaymakamlık oyunun “sakıncalı” içeriğe sahip olduğunu öne sürerek "olması muhtemel olayların tespiti amacıyla" oyun sırasında bir polisin çekim yapacağını ve oyunun bir suretinin bu şekilde kaydedileceğini belirtti.



Oyunun İstanbul ve Ankara’da defalarca sahnelenmesine rağmen böyle bir taleple hiç karşılaşmadıklarını belirten oyuncular ise kaymakamlıktan savcılık ve mahkeme kararı talep etti. Savcılık kararı çıkaramayan kaymakamlık ise bunun üzerine oyuncuları gözaltına almakla tehdit ederek, çekim yapılmasına engel olunmamasını istedi.

Oyunu kaymakamlık tarafından engellenen Füsun Demirel'den açıklama!

 



Demirel ise, Twitter’den “Kaymakam emri yeterliymiş. Tamamen hukuksuz olarak talep edilen izin vermezsek gözaltı yapacaklarını söyleyen polise izin verdik. Çünkü bizi davet eden Kadın Emeği Kolektifi’ndeki kadın arkadaşların ve kendi ekibimin maruz kalacağı durumu göze alamadım.



"Kameraya selam verdik"



Demirel, bianet’e “Asıl merak ettiğimiz ‘Kaymakam dedi diye her şey oldu bitti mi? Bir savcılık, mahkeme kararı gerekmiyor mu? Oyunu defalarca sahneledik ama böyle bir şeyle karşılaşmadık” diye konuştu.



Oyunun polis tarafından kameraya çekilmesini hem kendilerini hem de seyirciyi tedirgin ettiğini belirten Demirel “Biz de durumu eğlenceye çevirdik. Oyunun yarısını seyirciye, yarısını kameraya oynamış gibi olduk. Sonunda da hem izleyiciye hem de kameraya selam verdik” dedi.



“Aşk Dersleri” bu akşam saat 20.00’de Mersin’de Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda sahnelenecek.  (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin