Oyunlar ücretsiz izlenecek! Bugün Dünya Tiyatro Günü!

Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute) tarafından 1961’de ilan edilen Dünya Tiyatro Günü bugün kutlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Oyunlar ücretsiz izlenecek! Bugün Dünya Tiyatro Günü!

Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute) tarafından 1961’de ilan edilen Dünya Tiyatro Günü bugün kutlanıyor. Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanan tiyatronun bu özel günü için Türkiye’deki tiyatro grupları da günler öncesinden başladı hazırlıklara. 



Devlet tiyatrolarının tüm oyunlarını ücretsiz olarak seyirciyle buluşturacağı bugün, Şehir tiyatroları da 100. yıl kapsamında “şehrin tiyatrosunu” konuşacağı bir seminer düzenleyecek. Özel tiyatrolar ise sahnelerinde programlarına devam ederek Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayacak.

Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelerden bir seçki sizler için derledik;



ŞEHİR TİYATROLARI DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü iki günlük seminer programı ile kutluyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü, “Türkiye Tiyatrosu ve Darülbedayi” isimli seminer programı ile kutlayacak.  Şehir Tiyatrolarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında organize edilen seminer 28 ve 29 Mart’ta, SALT Galata’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.



Üç ana başlık altında, tiyatro ve sinemanın Darülbedayi öncesi ve sonrasında Türkiye’deki varoluş ve kurumsallaşma serüvenine odaklanan seminer, Darülbedayi’nin kurulduğu döneme ve Avrupa tiyatrosu ve Avrupa sineması ile kurulan ilişkiler üzerinden gelişen sanatsal estetiğe yoğunlaşacak.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin