Osman Şahin'in sinemaya muhteşem dönüşü!

“Kibar Feyzo” ve “Züğürt Ağa” gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin öykülerinin yaratıcısı Osman Şahin’in 9 yıl aradan sonra bir öyküsü daha sinemaya uyarlandı.

Google Haberlere Abone ol
Osman Şahin'in sinemaya muhteşem dönüşü!

Türk sinemasına başrolünde Kemal Sunal’ın oynadığı “Züğürt Ağa” ve “Kibar Feyzo” başta olmak üzere 23’e yakın hikaye kazandıran usta yazar Osman Şahin’in 9 yıl aradan sonra bir öyküsü daha beyazperdeye kazandırıldı.



En son 2008 yılında “Yağmurdan Sonra” adlı öyküsü sinemaya uyarlanan Şahin’in, Mezarcı adlı öyküsü de aynı isimle film oldu.



Yönetmenliğini ve senaristliğini Talip Karamahmutoğlu’nun üstlendiği, başrollerinde ise Emre Altuğ ve Nilay Erdönmez’in yer aldığı “Mezarcı”nın galası 9 Ağustos Çarşamba akşamı Maslak’taki TİM Show Center’da yapıldı.



11 Ağustos Cuma günü vizyona giren Mezarcı’nın galasına ilgi büyük olurken, filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu, filmi izleyenlerden çok iyi geri dönüşler aldığını belirtti.



Osman Şahin'in sinemaya muhteşem dönüşü!



Gala akşamı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başrol oyuncusu Emre Altuğ, filmle ilgili “Film, ‘diğer aleme’ götüremeyeceğiniz yegane şeylerden biri olan para ve mezar ironisini de başarılı bir şekilde işliyor” dedi. Altuğ, ayrıca "Bir gün biz de vefat edeceğiz. Çok şükür ki ailem Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan yer almış. Şimdi olsa hayatta alamayız" şeklinde esprili bir yanıt da verdi.



“MEZARCI’YI ERTEM EĞİLMEZ DE ÇEKMEK İSTEDİ! ŞENER ŞEN OYNAYACAKTI!”



“Mezarcı” öyküsünün yaratıcısı Osman Şahin ise filmle ilgili şu açıklamaları yaptı:



“Bu öykü Talip Karamahmutoğlu’ndan çok önce Yeşilçam’da konuşuldu. Ertem Eğilmez çekmek istedi. Şener Şen oynayacaktı. Şener Şen’in başka bir anlaşması olunca öyle kaldı proje. Yıllar sonra da projeyi Talip Bey üstlendi. Filmi izleyince de çok beğendim. Fevkalade görsel ve oradaki tarihi dokuyla kaynaştırılmış bir şekilde çekilmiş film. Ben birçok yerde jüri üyeliği yaptım. Bu filme kesinlikle “En İyi Görüntü Ödülü”nün verilmesi gerekiyordu. “En İyi Müzik Ödülü”nün verilmesi gerekiyordu.



47 yıldır bu sektörün içindeyim. Yılmaz Güney, Atıf Yılmaz gibi isimlerle çalıştım. Talip Bey, Londra sinema okulu mezunudur, eğitimlidir ve ileride çok daha büyük filmler çekeceğinden eminim.”



Mezarcı’nın oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen ve Bülent Çiftçi gibi isimler yer alıyor.



4. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde “En İyi Sanat”, “En İyi Yardımcı Oyuncu” ve “Halk Jürisi En İyi Film Ödülü”nün sahibi olan film, ayrıca 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin “Rengahenk” seçkisinin finalistleri arasına girmişti. Mezarcı, dünya prömiyerini ise 16. Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında yapmıştı.



11 Ağustos’ta vizyona giren Mezarcı filminin konu ise şöyle:



Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya'da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü'ne döner. Ejder'in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder'in mezarcılık konusunda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.



Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, ''Aslan yattığı yerden bellidir''  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.



Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi ''Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak...'' sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş'ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.



 



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin