Oscar ödüllü yönetmen hayatını kaybetti!

Ünlü yönetmen Mike Nichols 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Oscar ödüllü yönetmen hayatını kaybetti!

1967 yılında 'Mezuniyet' filmiyle Oscar ödülü alan ünlü yönetmen Mike Nichols, geçtiğimiz Çarşamba hayatını kaybetti. Nichols'ın 'ölümü ABC News televizyonu Başkanı James Goldston tarafından açıklandı. 83 yaşında hayata gözlerini yuman ödüllü yöntmenin, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.



James Goldston açıklamasında; "O gerçek bir yönetmen, yazar, yapımcı ve komedi dalında yaptığı çalışmalarla sanat dünyasının en onurlu insanlarından biriydi. Nichols, EGOT-Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin sahibiydi" dedi.



ABD'li film yönetmeni, yapımcı ve senarist olan Mike Nichols, Oscar, Emmy, Altın Küre, Tony ve Grammy ödüllerini tümüne layık görülen 12 yönetmenden biriydi. ABC televizyonunun ünlü anchor'larından Diane Sawyer'la evli olan Nichols'ın, üç çocuğu ve dört torunu vardı.



Mike Nichols kimdir?



Mike Nichols, 1931 yılında Almanya'da doğdu. Ailesi, Nichols 7 yaşında iken Nazi Almanya'sından kaçarak ABD'ye geldi.



Nichols, New York'ta Walden Okulu'ndan mezun oldu ve üniversiteye devam ederken 1950'lerin başında Chicago'da tiyatroya başladı. Ardından Chicago'da bir komedi topluluğuna katıldı ve Elaine May ile tiyatro topluluğu kurdu. İkili, Amerika'nın yenilikçi komedi ikilisi olarak ulusal popülerlik kazandı.



 "Carnal Bilgi", "Working Girl", "Birdcage" ve "Closer" filmleriyle Oscar'a aday olan Nichols, eşsiz bir kariyer sahibi oldu. Nichols, "Mezuniyet" filmiyle de Oscar almıştı. İki yıl önce, "Satıcının ölümü" filmiyle Tony ödülünü alan Nichols, başarılı filmleriyle bir çok dalda EGOT-Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin sahibi oldu.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin