'Oraya buraya ipe sapa gelmez mektup yazacağınıza...'

Radikal yazarı, Türkiye'nin Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili Avrupa Konseyi'ne gönderdiği mektubu böyle yorumladı...

Google Haberlere Abone ol
'Oraya buraya ipe sapa gelmez mektup yazacağınıza...'

Cengiz Çandar, Radikal'deki köşesinde Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması sonrası Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ne gönderdiği “Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının basın özgürlüğüyle ilgisi yok” ifadelerinin yer aldığı mektupla ilgili, "Andrew Cutting,  böyle bir açıklamayı muhtemelen cevap vermeye değer bulmadan, çöp tenekesine atar" diye yorumladı.



"Türkiye'nin isminin üzerinde dünyanın her yerinde görülen lekeyi kaldırın" diye yazan Çandar, "Can Dündar ve Erdem Gül'e özgürlüğünü iade edin" çağrısı yaptı. 



"Türkiye'nin Can Dündar ve Erdem Gül ayıbı...



Tam iki hafta önce bugün, bir yurt dışı gezisinden yurda ayak bastığım anda “haber” yüzüme çarpıldı: Can Dündar ve Erdem Gül, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmişlerdi!



Aradan çok zaman geçmeden, “tutuklandıkları haberi” geldi. Zaten,“isnad edilen suç”tan ötürü, öyle olacağı tahmin ediliyormuş. Mahkeminin vereceği “karar”, bu nedenle “umutsuzca” bekleniyordu...



Can Dündar’ın ve Erdem Gül’ün, “devlet sırlarını açıklamak”, “casusluk”,“terör örgütü üyeliği” gibi suç isnadı, bu insanların üzerinde oturmayacak cinsten, ipe sapa gelmez bir iddia.



Bunun başka hiçbir nedeni olmasa bile, Can Dündar ve Erdem Gül’ün birer belirgin sıfatı var ki, o sıfatlar, haklarındaki iddiaları, kendiliğinden, hem anlamsız ve hem de haksız kılıyorlar. Biri Türkiye’nin en eski günlük gazetesinin,Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni, diğeri ise Ankara Bürosu Temsilcisi..."



YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin