Online alışveriş yüzünden bayramınız zehir olmasın

İnternetten bayram alışverişi yapacaklara önemli uyarılarda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Online alışveriş yüzünden bayramınız zehir olmasın

E-ticaret paketi sektöründe faaliyet gösteren Bilginet’in satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Yücel, yaklaşmakta olan bayram öncesi internetten alışveriş yapacakları uyardı.



Her yıl çift haneli rakamlarla büyüyen, yaklaşık 16 Milyon internet kullanıcısının yaptığı online alışverişle 20 Milyar TL civarında bir hacmin oluştuğu e-ticaret sektöründe, özel günlerde ve bayram gibi önemli dönemlerde yoğunluğun ve alışverişin arttığını belirten Yücel, “Seyahat, hediyelik eşya, giyim başta olmak üzere, hem bayram, hem de sıcakların artması ile birlikte bu dönemlerde e-ticaret aracılığı ile çok çeşitli ürün internetten alınacak. Bu gibi durumlarda tüketicilerin bazı temel hususlara dikkat etmesi gerekir” dedi.



“Hepimiz için E-Ticaret” sloganıyla hem KOBİ’lerin ve iş dünyasının, hem de e-ticaret kullanıcılarının yanında olduklarını söyleyen Bilginet’in satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Yücel, “E-ticaret sitelerinin güvenlik sertifikalarına dikkat edilmeli. Hangi sertifikaları var? Ayrıca yapılacak ödeme karşılığında, alınacak hizmet veya ürünün birebir sitede ilan edilen şekilde olup olmadığı iyice araştırılmalı. Tanınmış markaların ürünlerini alırken, fiyat/kalite endeksi iyi incelenmeli. Orijinal ürün olup olmadığı sorgulanmalı. Seyahat veya bilet alımlarında, ya da stoklu ürün tercihlerinde, ürünün var olup olmadığı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmalı” diyerek dikkat edilecek temel hususları tanımladı.



Üç binden fazla e-ticaret sitesinin kendi altyapılarını kullandığını, Bilginet olarak sitenin güvenliği, ödeme sistemlerinin entegrasyonu konusunda çok hassas olduklarını ifade eden Tolga Yücel, “Her büyüyen sektörde, bazen alışverişin yoğun olduğu dönemlerde piyasa oyuncularının dışında fırsatçılar ortaya çıkabilir. Manevi duygularla yapılacak alışverişler başta olmak üzere, online alışverişte bu gibi dönemlerde mağdur olmamak için seçici olmakta yarar var. Biz, e-ticaret altyapısı sağlayan bir firma olarak, bize telefonla ulaşan kullanıcılara bilgi desteği sağlıyoruz. Bu bayramın arifesinde de kendi güvenli e-ticaret paketlerimizi kullanan firmaların ve üyelerimizin siteleri ile ilgili doğru yönlendirmeler yapmayı hedefliyoruz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin