Ömür Atay'ın ödüllü filmi Kardeşler, İstanbul Film Festivali'nde gösterildi!

Kardeşler filmi vizyona girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ömür Atay'ın ödüllü filmi Kardeşler, İstanbul Film Festivali'nde gösterildi!

Ömür Atay’ın yeni uzun metraj filmi 'Kardeşler' İstanbul prömiyerini 11 Nisan akşamı 38. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Atlas Sineması’nda yapılan gösterime filmin yönetmeni Ömür Atay ile ödüllü oyuncularından Yiğit Ege Yazar ve Caner Şahin başta olmak üzere filmin ekibi de katıldı. Festivalin ulusal yarışma bölümünde gösterilen ‘Kardeşler’, 12 Nisan'dan itibaren vizyonda sinemaseverle buluşacak.



Prömiyerini dünyanın önemli film festivallerinden 53. Karlovy Vary Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan filmin Türkiye’deki ilk gösterimi 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Festivalden filmin başrol oyuncuları Yiğit Ege Yazar ve Caner ŞahinEn İyi Erkek Oyuncu Ödülleri ile dönerken, Gözde Mutluer de festivalde Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Ödülü’nü kazandı.



Ömür Atay'ın ödüllü filmi Kardeşler, İstanbul Film Festivali'nde gösterildi!



Son olarak 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan ‘Kardeşler’le Yiğit Ege Yazar 17. Dhaka Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.



Bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşmasının anlatıldığı filmin başrollerini genç oyuncular Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor.



Senaristliğini ve yönetmenliğini Ömür Atay’ın, yapımcılığını Funda Ödemiş’in üstlendiği ‘Kardeşler’in çekimleri Eskişehir ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye- Almanya- Bulgaristan ortak yapımı olan film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Eurimage ve FFHSH (Hamburg Film Fonu) desteği ile çekildi.



Ömür Atay'ın ödüllü filmi Kardeşler, İstanbul Film Festivali'nde gösterildi! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin