Ölüm tehditleri alan şarkıcıdan müzikli cevap

Iraklı Kürt şarkıcı Luv, kendisini ölüm listesine alan terör örgütü DAEŞ'i kast ederek "Kürt halkına savaş açan teröristlere sanatımla cevap veriyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ölüm tehditleri alan şarkıcıdan müzikli cevap

Iraklı Kürt sanatçı Helly Luv, kendisini tehdit eden ve ölüm listesine alan terör örgütü DAEŞ'i kast ederek "Kürt halkına savaş açan ve beni ölüm listesine alan teröristlere sanatımla cevap veriyorum" dedi. 



Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde yaşayan 25 yaşındaki Luv, geçen yıl Erbil'de çektiği, "Risk it all" klibinde kullandığı simgelerle gündeme gelmişti. Klibinde kullandığı molotof görüntüsü ve dans ettiği aslanlı sahnelerden dolayı eleştirilen Luv, savaş cephesindeki Peşmergeleri ziyaret ederek terör örgütü DAEŞ'in tepkisini çekti ve ölüm listesine alındı. 



Genç sanatçı ise ikinci klibi olan "Devrim" de (Revelution) kendisini ölümle tehdit eden DAEŞ'i hedef aldı. Giydiği Peşmerge giysileriyle dikkatleri üzerine çeken ve taşıdığı "şiddeti durdurun" döviziyle DAEŞ'e mesaj gönderen Luv, Türkiye, ABD, İngiltere ve Almanya gibi Uluslararası Komisyon üyesi ülkelerin bayraklarına yer vererek onlardan yardım istiyor. 



"Annem bir Peşmerge idi" 



Farklı dinleri temsil eden insan karakterlerini ön plana çıkararak "barış" mesajı veren Luv, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kliplerinde farklı argüman ve kostüm kullandığını ve bu yüzden eleştirilere maruz kaldığını söyledi. 



Annesinin bir kadın Peşmerge olduğunu ve bundan çok etkilendiğini ifade eden Luv, "Annemden dolayı klibimde Kürt kadın kıyafeti giydim ve elime bir silah aldım. Benim buradaki amacım, bölgede devam eden çatışmalardan faydalanmak değildi. Tam tersine kadınların bu çatışma içerisinde en çok zarar gören kesim olduğunu göstermek istedim" diye konuştu.



Çekimlerini Erbil'de yaptığı ilk klibi yayınlandığı sıralarda DAEŞ'in Irak'taki Kürt bölgelerine saldırdığını dile getiren Luv, aşk içerikli şarkılardan ziyade halka cesaret verecek şarkılar çıkarmaya karar verdiğini bildirdi. 



"Yaptığım şarkılardan dolayı ölmeyi göze alıyorum" 



Son klibi "Devrim'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) farklı din ve mezheplere üye olan insanların bir arada kardeşçe yaşadığını göstermeye çalıştığını vurgulayan Luv, şöyle konuştu:



"Burada Yezidi, Hristiyan ve Müslümanlar var. Burayı barış ve mutluluk içerisinde yaşayan insanların bulunduğu küçük bir köyü gibi görüyorum. Bu köye DAEŞ saldırıyor. Burada yaşayan herkes birlik olup onlara savaşıyor. Şarkı sözleri de buna vurgu yapıyor, Mesela 'Ayağa kalkın biz biriz, beraber yaşamaya devam edebiliriz' diyorum. Ayrıca klipte kullandığım bayraklarla büyük ülkelerden yardım istiyorum. Beni ölümle tehdit eden teröristlerden korkmuyorum ve yaptığım şarkılardan dolayı ölmeyi göze alıyorum."



"Müzik en etkili silahtır" 



Bugüne kadar çok sayıda yardım etkinliğine katıldığını anımsatan Luv, "Bu konu için maddi anlamda hesaplayamadığım miktarda para topladık. Kobani ve diğer sığınmacılar için de aynısını yaptım. Ancak en önemlisi burada bizim halkımızın sesinin dünyaya duyurabilmektir. Müzik en etkili silahtır" şeklinde konuştu. 



Önümüzdeki süreçte DAEŞ tarafından esir alınan Yezidi kadınları konu alan bir çalışma yapacağını açıklayan Luv, yapacağı projeyle büyük sıkıntılar çeken Yezidi kadınların sesi olmak istediğini bildirdi. 



Helly Luv kimdir?



Gerçek adı Helan Abdullah olan ama Helly Luv ismini kullanan sanatçı, İran'ın Batı Azerbaycan vilayetine bağlı olan Urmiye kentinde 1988 yılında doğdu. Aslen Duhok olan ailesiyle İran'dan kaçarak bir süre Türkiye'deki bir sığınmacı kampında yaşadı. Daha sonra, mülteci olarak Finlandiya'ya sığındı. 18 yaşında ABD'ye taşınarak Rihanna ile Micheal Jackson gibi ünlü sanatçılarla çalışan bir şirketle çalışmaya başladı. "Kürtlerin Beyonce'si" olarak tanımlanan Luv, şimdiye kadar "Her şeyi göze al" ve "Devrim" klipleriyle gündemde. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin