Olimpiyatları kim yayınlayacak? İşte, tartışmalı konuyla ilgili yeni bilgiler...

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugün başlayacak olan olimpiyatları yayınlamayan TRT'ye yönelik tepkileri köşesine taşıdı ve önemli bir bilgi aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyatları kim yayınlayacak? İşte, tartışmalı konuyla ilgili yeni bilgiler...

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugün başlayacak olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nı yayınlamayan TRT'ye yönelik eleştirileri ve olimpiyat yayınlarıyla ilgili yeni bir gelişmeyi köşesine taşıdı.



Yazısında, Saran Goup'un konuyla ilgili yaptığı bir duyuruyu aktaran Koloğlu, Saran'ın TRT’ye bu yönde bir teklifte bulunduğunu ama bugüne kadar anlaşma sağlanamadığını belirtti.



İşte, Koloğlu'nun o yazısı:



Olimpiyatlar bugün başlıyor ve hâlâ kimin yayınlayacağı belli değil. Türkiye, bu olimpiyatlara en iddialı kadrosuyla katılıyor. (Madalya beklentisi yüksek bir kadro) Yayın hakkını elinde bulunduran Saran Group bir duyuru yaptı: “Olimpiyatları yayınlamak için elimizden geleni yapıyoruz.” 



‘TRT yayınlasın’



"Bana gelen tepkiler de “TRT bu olimpiyatları yayınlamalı. Bizden aldıkları elektrik paraları bugünler için” diyor. Saran, şöyle bir tablo çiziyor: “Şirketimiz başta lider yayıncı TRT olmak üzere tüm yayıncılarla görüşmelere başlamış, menfur darbe girişimi sonrasında yayın hakları için kurumdan maliyetinin de hayli altında bir bedel talep etmiştir. Bu süreçte sürekli temas halinde olduğumuz TRT’nin bütçesel sıkıntıları da düşünüldüğünde, kanaatimizce TRT de kendince haklıdır. Saran Medya bu bilinçle hareket ederek, Rio Olimpiyatları’nı Türk sporseverlerle buluşturmak adına, sponsor görüşmelerinden farklı televizyon kanallarına içerik bölüştürme yöntemine; hatta olimpiyatları YouTube kanallarından yayınlamaya kadar uzanan farklı çözüm modelleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.”



Sorun komiteden başladı



Olimpiyat komitesi oyunların yayın haklarını, gelirlerini artırmayı düşünerek, en yüksek para veren televizyon kanalına yayın hakkını verdi. Türkiye adına FOX News Corporation 32.2 milyon dolara anlaşma yaptı ama işler burada yürümedi. Haklarını Saran’a devretti. Saran, TRT’ye teklifte bulundu ama bugüne kadar anlaşma sağlanamadı."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin