Olay kitaba suç duyurusu!

Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak gösteren kitap hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Olay kitaba suç duyurusu!

Eğitim Bir-Sen tarafından basılan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ isimli kitapta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı ilan idildi. Kitapla ilgili İstanbul Cumhuryet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, durumu 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan önemli bir manipülasyon hareketi olarak değerlendirdi. 



Milletvekili Tanal, kitabın, daha yapılmamış 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde piyasaya sürülmesi üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.



Adliye çıkışında kameraların karşısına geçen Tanal, kitabı basına gösterdi. Temmuz 2014 tarihinde basılan kitabın 106. sayfasında verilen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları bilgisinde Recep Tayyip Erdoğan 2014’de seçilmiş cumhurbaşkanı olarak gösteriliyor. 



Kitaba ilişin açıklamalarda bulunan Tanal, “10 Ağustos'taki seçim öncesinde ne kadar manipülasyonun yapıldığı, ne kadar kirli bilgilerin yayıldığı, ne kadar gerçek dışı beyanların bulunduğu, adeta toplum kandırılmakta, dolandırılmakta ve aldatılmakta. Bu durum piyasada dışarıda asılan afişlerin dışında, kitaplara dahi yansımış durumda” diye tepki gösterdi. Tanal, yayımlanan bu kitapla halkın geçek dışı bilgilerle kandırıldığını belirtti.



Kitapla ilgili Cumhuriyet Savcısı'na şuç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Tanal, suç duyurusunun içeriğinde hukuka aykırı bilgiler, kamuoyunu yanıltma, kaldırma ve olması gereken doğru bilginin yanlış gösterilmesi gibi hususların olduğunu söyledi. Tanal suç duyurusuna delil olarak elindeki kitabı ve kitap içindeki yanlış bilgileri somut delil olarak gösterdi.



Kitabın 106. sayfasını basına gösteren Tanal “Diğer cumhurbaşkanlarının göreve başlama ve görev bitiş tarihleri belli, bunun (Erdoğan) başlama tarihi belli görev bitiş tarihi beli değil; ömür boyu.” dedi. Tanal, “Netice itibariyle kamuoyunun bu tür yanlış bilgi içerikli kitaplarla, gazete manşetleriyle, ne kadar aldatıldığı, ne kadar kandırıldığı, ne kadar iktidar tarafından savsaklandığının açık göstergesi.” diye konuştu. 



Tanal, "Kitapta cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olduğu yazılı. Aslında bu toplumda infial yaratmadır. Kitabın derhâl toplatılmalıve ilgililer hakkında tutuklama kararı çıkartılmalı” ifadelerini kullandı. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin