Oktay Vural'dan gazetecilere 'geçmiş olsun' ziyareti

Oktay Vural MHP toplantısında yaralanan gazetecileri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural'dan gazetecilere 'geçmiş olsun' ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.



Hafta sonu İzmir’de yapılan aday tanıtım toplantısında gazetecilere yönelik saldırıya değinen Oktay Vural, MHP olarak bu tip davranışları asla tasvip etmediklerini belirterek, "Aday tanıtım toplantımızı vatandaşa iletmek için görev yapan gazetecilere hiç tasvip etmediğimiz şekilde saldırıda bulunuldu. Kurumsal olarak bu tip hareketleri asla benimsemiyoruz. Gazetecilerin seslerinin kısıldığı, ‘havuç-sopa’ yöntemiyle yönlendirilmek istendiği bir ortamda tüm kurumların medyanın görevini daha sağlıklı yapmasına ihtiyacı var. Hafta sonu yaşanan üzücü olay nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla tüm İzmir basınına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"dedi.



Basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Vural, medyanın görevini özgürce yapabilmesi ve demokrasinin sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi adına siyasi partilere önemli görevler düştüğünü söyledi.



Vural, "Medyanın çok ciddi sıkıntıları var. Türkiye’de gazete ve televizyonların, gazetecilerin akreditasyondan tutun, salondan çıkarılmaya, ‘alo fatih’lerle baskı altına alınmaya, yazılarını beğenmedikleri için ‘bunu işten atın’ baskılarına maruz kaldığını biliyoruz. Bu zihniyete hep beraber dur demeliyiz. Basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması için ortak mücadele etmeliyiz" diye konuştu.



HUKUK KAOSU



Ziyarette Samanyolu Yayın Grubu Başkanı ve aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Hidayet Karaca’nın tahliye edilmemesine ilişkin de açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, olayı “şaşkınlıkla” karşıladığını ifade ederek, şunları söyledi:



Bu durum çok ciddi bir kaosu gösteriyor. Bu kararlar hukuk sistemi içerisinde çözülmesi gerekirken, Anayasa’nın 138. Maddesine görev mahkemelerin kararları bağlayıcı olması gerekirken, bu kararların bağlayıcı olmaması aslında hukukun üstünlüğünü ve hukuk devletini yok saymaktadır. Bir savcı bir kararı uygulamıyorum diyorsa, ya da bu mahkemelerin verdikleri kararlar siyaseten miting alanlarının siyasi malzemesi haline geliyorsa yargıyı siyasileştirmiş oluyoruz. Siyasileşmiş bir yargıdan çok büyük zararlar göreceğimiz çok açık ve net. Bizim bağımsız ve tarafsız bir yargıya ihtiyacımız var. Hukuk düzeninde kurumlar ve kararlar bellidir. Hukuk düzeninde kaos olmaz. Ama alınan bu son karar hukuk düzenindeki bir kaosu ortaya koyar.



Ziyarette konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Oktay Vural’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Hafta sonunda MHP aday toplantısında bizler açısından çok üzücü bir olay meydana geldi. Bu tip davranışları tüm kuruma mal etmesek de kuruma zarar veren bu tip kişilerin barındırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Umarız böyle bir olay bir daha yaşanmaz" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin