Öğrenciler ünlü fotoğrafçı ile Karaköy'ü fotoğraflıyor

Saint Benoit'li öğrenciler Mustafa Seven önderliğinde bir sergi hazırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler ünlü fotoğrafçı ile Karaköy'ü fotoğraflıyor

İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Karaköy’de bulunan Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri semtlerini ünlü fotoğrafçı ve gazeteci Mustafa Seven ile birlikte 'İzler Sokaktan, Yansımalar Bizden' adlı fotoğraf projesi kapsamında kendi objektiflerinden yansıtma imkanı buluyor.



Saint Benoît'lı öğrenciler, Mustafa Seven ile birlikte Karaköy’ü sokak sokak gezerek çektikleri fotoğrafları 'Yakın' adlı fotoğraf sergisi ile 5 Mayıs Salı günü saat 18.30'da Saint Benoît Fransız Lisesi'nin sanat galerisinde yapılacak açılışla sergileyecek.



'İzler Sokaktan, Yansımalar Bizden' adını taşıyan fotoğraf projesi kapsamında 26 öğrenci, gazeteci ve sokak fotoğrafçısı Mustafa Seven ile birlikte adım adım gezerek kendi objektiflerine yansıyan Karaköy'ü anlatıyor. 



Okul Müdürü Pierre Gentric proje ile öğrencilerin, okullarının bulunduğu Karaköy semtini daha yakından tanımalarına ve bölgenin tarihi dokusu ile sosyal yapısını daha iyi anlamalarına fırsat yaratmak istediklerini ifade etti.



Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencilerinin yaşadıkları kente ve çevreye duyarlı gençler olduğunu belirten Gentric şöyle konuştu:



"Bu proje sayesinde öğrencilerimizin İstanbul'un en köklü semtlerinden biri olan Karaköy'ü daha yakından tanıyacaklarına inanıyoruz. Tarihi dokuya ve kültürel mirasa sahip çıkarak onlardaki çevre bilincini artırmayı hedefliyoruz. Okul olarak bu proje sayesinde öğrencilerimizin yıllar sonra bile okul yıllarını güzel anılarla hatırlamasını istiyoruz"



Öğrencilere fotoğraf çekme konusunda rehberlik eden Mustafa Seven de, "Her sokakta insana rastlamasanız bile, insandan izlere rastlarsınız. İnsan her yere kendinden bir şeyler bırakır. Sokağı fotoğraflamak sokakta olup biten her şeye tanıklık etmektir" diye konuştu. 



Gençlerde semte ve kente karşı sorumluluk bilincinin yerleşmesini eğitim adına çok anlamlı bulduğunu sıklıkla ifade eden ve projenin yürütülmesini sağlayan Türk Müdür Başyardımcısı Gülay Doğusoy, Saint Benoît’lı gençlerin bu proje sonrasında  fotoğrafçılığı bırakamayacağına  inandığını dile getirdi.



Projede çalışan gönüllü öğrencilerin fotoğrafları jüri tarafından değerlendirilecek ve birinci olan öğrenci tablet ile ödüllendirilecek. Diğer öğrencileri ise yarışma sonucunda sürpriz armağanlar bekliyor. 



'Yakın' adlı fotoğraf sergisi, 25 Mayıs'a kadar Saint Benoît Fransız Lisesi'nin sanat galerisinde yer alacak. Pazartesi ve Cuma günleri arasında saat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin