Oğluma Mektuplar, beyazperdeye taşınıyor

Lütfiye Pekcan’ın 2'nci romanı 'Oğluma Mektuplar'’ film oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Oğluma Mektuplar, beyazperdeye taşınıyor

Gazeteci-Yazar Lütfiye Pekcan’ın Alfa Yayınları’ndan çıkan 2'nci romanı 'Oğluma Mektuplar' film oluyor.



Güçlü dramatik yapısı, duyarlı ve akıcı anlatımı ile dikkat çeken romanı ünlü senarist Melek Gençoğlu ve Lütfiye Pekcan birlikte senaryoya uyarlayacak.



Melek Gençoğlu Reşat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü ve Dudaktan Kalbe, Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşkı Memnu, Vedat Türkali’nin Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi eserlerini senaryolaştıran usta isimlerden biri.



Reyting rekorları kıran ve yıllarca milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan dizilerin senaryosuna Ece Yörenç ile birlikte imza atan Melek Gençoğlu Oğluma Mektuplar’ı ilk okuduğu andan itibaren çok etkilendiğini ve kitabı film senaryosu olarak uyarlamak istediğini belirtti. Bu konuda yazar Lütfiye Pekcan ile buluşan Gençoğlu, "Değerli Gazeteci-Yazar Lütfiye Pekcan’ın 'Oğluma Mektuplar' kitabını beyazperdeye taşımak için elele verdik. Yolumuz açık olsun" diyerek film senaryosu müjdesini verdi.



Oğluma Mektuplar, beyazperdeye taşınıyor



Okuyucuyu derinden sarsarak ölümle yüzleşmesini sağlayan Oğluma Mektuplar, insanın ne için yaşadığını sorguluyor.



Öleceğini öğrenen bir annenin öksüz kalacak 13 yaşındaki çocuğunu hayata hazırlamak için yazdığı mektuplar, gerçek aşkı, evlat sevgisini, arkadaşlığı yalın ve gerçekçi bir dille anlatırken fonda toplumun tüm dinamiklerinde gittikçe hoyratlaşan değişime ayna tutuyor.



Sürpriz bir sonla herkesi şaşırtan Oğluma Mektuplar romanı raflardaki yerini koruyor.



Lütfiye Pekcan kimdir?



TRT Haber Merkezinde muhabir olarak medya dünyasına adım atan Lütfiye Pekcan, SHOW TV, CNN TÜRK ve FOX TV’de Haber Yayın Koordinatörü olarak görev yaptı. Tarihte derin izler bırakan pek çok olayı canlı yayınlarla aktaran Pekcan, Kosova Savaşını, Öcalan’ın yargılandığı İmralı Davasını izleyen sayılı gazeteciden biri oldu. SHOW TV ve TRT’de günlük haber programı, TV8’de Yaşamdan Hikâyeler isimli kuşak programı hazırlayıp sunan Lütfiye Pekcan, hastanede satılan bebekler skandalını ortaya çıkardı. 2015 yılında ilk romanı 3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır’ı yazan Pekcan 2019 Haziran ayında 2. romanı Oğluma Mektuplar’ı okuyucu ile buluşturdu.



Melek Gençoğlu kimdir?



Senaryo yolculuğuna Mahallenin Muhtarları ile başlayan Melek Gençoğlu, Ece Yörenç ile birlikte Kuzey Güney, Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu, Dudaktan Kalbe, Menekşe ile Halil, Fatmagül’ün Suçu Ne?, gibi çok sevilen dizilere imzasını attı. Gençoğlu ayrıca Bu Şehir Arkandan Gelecek, Şahin Tepesi dizilerinin ve Savunma adlı televizyon filminin senaryosunu kaleme aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin