Ödüller sahiplerini buluyor! 34. İstanbul Film Festivali başladı!

Bu yıl 34. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali açılış töreni Cem Davran'ın sunumuyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ödüller sahiplerini buluyor! 34. İstanbul Film Festivali başladı!

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali’nin 34’üncüsü, Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’nda başladı.



Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği 34. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri de tanıtıldı. 34. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları, Seyfi Teoman En İyi İlk Film ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Belgesel Yarışması olmak üzere beş farklı kategoride 49 film yarışacak.



İstanbul Film Festivali Açılış Töreni bu yıl sinema ve kültür sanat dünyasındaki kayıpların anıldığı bölümle devam etti. Türkiye’nin ilk kültür bakanı, İKSV Mütevelli Kurulu Başkanı Talat Halman ile dünya edebiyatının da en önemli yazarlarından Yaşar Kemal de anılan isimler arasındaydı.



Sinema Onur Ödülleri



Talat Halman, Yaşar Kemal ile sinema ve kültür-sanat dünyasındaki kayıpların anıldığı törende, İlk Sinema Onur Ödülü Safa Önal'a verildi.



Cahit Berkay bestelediği film müziklerini icra ettikten sonra İkinci Sinema Onur Ödülü'nü Şebnem Ferah'ın elinden aldı.



Üçüncü Sinema Onur Ödülü yönetmen Yılmaz Atadeniz'e verildi. Atadeniz'e ödülünü "Babam ve Oğlum", "Issız Adam" filmleriyle tanınan yönetmen Çağan Irmak verdi.



Dördüncü Sinema Onur Ödülü Süleyman Turan'a Hale Soygazi tarafından takdim edildi.



Beşinci ve son Sinema Onur Ödülü ise Nebahat Çehre'nin oldu. Çehre'ye ödülünü Selçuk Yöntem verdi.



Açılış töreninin ardından Ernestov Daranas Serrano'nun yönettiği, festival kapsamında Dünya Festivalleri bölümünde izlenebilecek "Hal ve Gidiş" adlı açılış filmi gösterildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin