ODA TV DAVASINDA TÜBİTAK RAPORU AÇIKLANDI!

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın da yargılandığı OdaTV davasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, TÜBİTAK'tan istediği rapor 7 ay sonra mahkemeye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
ODA TV DAVASINDA TÜBİTAK RAPORU AÇIKLANDI!

Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Nedim Şener , Ahmet Şık , Müyesser Yıldız, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Sait Çakır, Hanefi Avcı, Coşkun Musluk ve Doğan Yurdakul’un yargılandığı Oda TV davasında beklenen TÜBİTAK raporu açıklandı. Sanıklar birçok üniversiteden aldığı bilirkişi raporlarını mahkemeye sunmuş ve tutuklanmalarına sebep olan Word dosyalarının Oda Tv bilgisayarlarına virüs yoluyla bulaştığını söylemişti. Bu iddiaları değerlendirmek için mahkemenin TÜBİTAK ’tan talep ettiği rapor 7 ay sonra hazır edilebildi.


Rapor özetle Oda TV , Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız’a ait bilgisayarların harddisklerinde zararlı yazılımlar tespit edildiğini doğruluyor: “İlgili bilgisayarlarda çok sayıda zararlı yazılımın izine rastlanmıştır. Bunlardan büyük kısmının aktif olma şansı bulamamış ya da uzaktan dosya atma özelliği bulunmayan yazılımlar olduğu tespit edilmiştir. Geri kalan zararlı yazılım izleri içinden de, imajları incelenen bilgisayarların kullanıcılarını özel olarak hedef almış yazılımlara ait izler ayrıntılı bir biçimde incelenmiştir. Bu incelemenin sonucunda, uzaktan dosya atabilme özelliğine sahip ve ilgili bilgisayar kullanıcılarını hedef almış olan zararlı yazılımların çalışmış olduğu tespit edilmiştir.”


Raporun yine sonuç bölümünde “Ek-1 dosya listesindeki dosyaların üst verilerinde ve işletim sistemi izlerinde bu dosyaların zararlı yazılımla gönderildiğine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığı” ifade ediliyor. Ek-1 diye adı geçen listede ise sanıkların tutuklanmasına sebep olan “2010 Ergenekon Medya Planı”, “Nedim.doc.”, “Sabri.doc”, “Hanefi.doc” gibi belgelerin hiç biri yer almıyor. EK-1'de yer alan dokümanların tamamı Windows İşletim Sisteminin Güncelleme dosyaları. Sanık avukatlarına göre Ek-1’deki dosya listesinin raporun sonuç bölümünde yer almasının sebebi şöyle: “Bu dosyaların isnat edilen suçlamalarla bir ilgisi yoktur. Bu bilginin işletim sistemindeki virüs etkisinin düzeyini ifade etmek için raporda yer verildiğini düşünmekteyiz.”

(radikal.com.tr)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin