O ülke Al Jazeera ofislerini kapatıyor!

Katar’la tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından bir darbede Al Jazeera'ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
O ülke Al Jazeera ofislerini kapatıyor!

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Mısır, 'terörizm ve aşırılıklardan korunmak' için, komşuları Katar ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.



İsveç basınında, Suudi Arabistan kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlere göre, Suudi Arabistan komşusu Katar ile ilişkilerin, 'Terörizm ve aşırılıklardan gelecek tehlikelere karşı ulusal güvenliği korumak için' kesildiğini açıkladı.



Suudi Arabistan açıklamasında, Katar ile tüm hac, kara ve deniz bağlantılarını kopardığını ve 'tüm kardeş ülkelere de aynı adımları atmalarını' istedi. Suudi Arabistan'ın çağrısının ardından, benzer açıklamalar Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Mısır ve Bahreyn'den de geldi.



Suudi Arabistan, Katar'ın Al Jazeera ofislerini kapatıyor



Yerel medya, Suudi Arabistan hükümetinin, Katar'daki Al Jazeera kanalının yayın lisansını iptal işlemlerini başlattığını aktardı.



Koalisyondan da çıkartıldı



Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon Komutanlığı, Katar'ın koalisyondaki rolünün sona erdiğini duyurdu.



Katar'ın, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon'daki rolünün sona erdiği bildirildi. Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan Koalisyon Komutanlığı açıklamasında, Uluslararası Koalisyon'un, "Yemen’de terörizmi güçlendirmesi ve darbeci milislerle ilişkilerinden dolayı" Katar'ın koalisyondan çıkarılmasına karar verdiği kaydedildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin