17 yıldır o gazetedeydi.. Ünlü gazetecinin Milliyet'le yolları ayrıldı

Gazete, Suruç katliamı sonrası attığı tweet nedeniyle gazeteciyle yollarını ayırdı

Google Haberlere Abone ol
17 yıldır o gazetedeydi.. Ünlü gazetecinin Milliyet'le yolları ayrıldı

Milliyet, Suruç'taki terör saldırısı sonrası Erdoğan'ı suçlayan tweetler'inden dolayı Ahmet Kadri Gürsel ile yollarını ayırdı. Gazete, Gürsel'in yaptığı yorumların gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı ve grubun yayıncılık anlayışı ile de ters düştüğünü duyurdu.



17 yıldır o gazetedeydi.. Ünlü gazetecinin Milliyet'le yolları ayrıldı

Gazete, Gürsel'le ayrılığını resmi sitesinde, "Kamuoyuna duyuru" yazısıyla duyurdu. Yazıda şu ifadelere yer verildi



"Suruç'ta meydana gelen vahim terör saldırısında 32 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 100'den fazlasının yaralanmış olmasının tüm ülkede yarattığı üzüntü kamuoyunun malumudur.Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye'deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel'in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir. Birlikte çalışma ortamımızı tahrip eden bu tutumu nedeniyle Sn. Ahmet Kadri Gürsel'le yollarımız 22.07.2015 tarihi itibarıyla ayrılmıştır."



Kadri Gürsel, 1998'de Milliyet grubunun haftalık olarak yayımladığı Artı Haber adlı derginin yazı işleri müdürlüğünü yapmıştı. Ardından gazetenin dış haberler müdürlüğüne getirilen Gürsel, 2008 yılının sonuna kadar bu görevde bulunmuştu. 2007'de gazetede başladığı köşe yazarlığı görevine ise son verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin