Nokia'dan akıllı telefon açıklaması

Nokia'nın, 2016'da akıllı telefon işine yeniden gireceği konusu konuşuluyordu.

Google Haberlere Abone ol
Nokia'dan akıllı telefon açıklaması

Çıkan sızıntılar da, Nokia'nın bu alana yeniden giriş yapacağını gösterir nitelikteydi. Nokia'dan, bu söylentilere resmi bir cevap geldi.



Açıklama şöyle; "Nokia'nın son kullanıcıya yönelik telefonlar üreteceği konusunda ortaya atılan ve bir Nokia Networks yöneticisinin işin içerisine dâhil edildiği söylentilerin yalan olduğunu belirtmek isteriz. Nokia'nın şimdilik, cep telefonu üretmek ve satmak gibi bir planının olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz."



Açıklamadaki iki farklı tabir, Nokia'nın ne kadar zekice bir açıklama yaptığını gösterir nitelikte. Bunlardan biri, "üretmek" kelimesi: Eğer takip ettiyseniz, Nokia'nın yeni telefon yahut telefonlar üreteceğini kimse söylemiyor zaten. Ortaya atılan iddialar, Finli firmanın, N1'de yaptığı gibi marka lisanslama dâhilinde akıllı telefon işine gireceği. Öteki türlüsü şu an için zaten mümkün değil; zira firmanın üretim gücü de, mobil departmanla birlikte Microsoft'a satıldı. Bir diğer zekice tabir de, açıklamada geçen "şimdilik" ibaresi. Bu da Nokia'nın, ileride böyle (yani cihazlarını kendi üretmek ve satmak adına) bir adım atabileceğinin en net göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.



Haberin haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin