NİLGÜN BELGÜN'ÜN ŞİDDETE MARUZ KALDIĞI İDDİASI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a, tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün’e, Kütahya’daki Tanıtım Günlerini organize eden firma sahibinin şiddet uyguladığı yönündeki iddiaların doğruluğunu sordu.

Google Haberlere Abone ol
NİLGÜN BELGÜN'ÜN ŞİDDETE MARUZ KALDIĞI İDDİASI TBMM GÜNDEMİNDE

 Şimşek, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bakanlığın, 24-28 Mayıs’ta Kütahya’da gerçekleştirdiği "Kütahya Tanıtım Günleri" etkinliklerinde gösteri yapan Tiyatro İstanbul oyuncularından 32 yıllık tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün’ün, bakanlık adına tanıtım işlerini organize eden Fikir Kulübü adlı firmanın sahibi tarafından şiddete maruz kaldığına ilişkin iddialara yer verdi.


Berhan Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Bakanlık olarak düzenlediğiniz Tanıtım Günleri’nde sanatçılarımızın sizin iş verdiğiniz şirket yetkilileri tarafından şiddete maruz kalmaları sizi rahatsız etmiş midir? Kültür ve Turizm Bakanı olarak, şiddete maruz kalan sanatçımızı arayıp özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Tanıtım Günleri etkinlikleri için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Tanıtım günleri hangi illerimizde yapılacaktır? Fikir Kulübü adlı firmanın bakanlığınızdan aldığı işler nelerdir? Bu firmanın aldığı işler hangi usulle bu firmaya verilmiştir? Bu firmanın aldığı işler için ihale yapılmış mıdır? Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında hangi firmalara iş verilmiştir? Tanıtım günlerinde yapılan etkinliklerin içeriği nedir?"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin