Nevşin Mengü'nün suratına kim 'şerefsiz medya' diye bağırdı?

Gazeteci Nevşin Mengü, BirGün'deki köşesinde, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Nevşin Mengü'nün suratına kim 'şerefsiz medya' diye bağırdı?

Ergenekon kumpası hakkında, savcı geçen Cuma günü mütaalasını açıklamıştı. 235 sanık hakkındaki 648 sayfalık mütalaada, "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün varlığının kesin ve inandırıcı deliller ile kanıtlanamadığı, bu nedenle de varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlenmesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle dava kapsamında kovuşturmaya konu edilen, 'Ergenekon' adlı bir terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir' kanaati oluşmuştur" denilmişti.



Gazeteci Nevşin Mengü ise BirGün'deki köşesinde, "Ergenekon’dan sonra..." başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.



Nevşin MENGÜ / BİRGÜN



Ergenekon’dan sonra...



Beşiktaş Adliyesi önü o yıllarda ne acılı bekleyişlere sahne oldu. Şüpheliler hep mahsus cuma günleri alınıyor, hafta sonları boş yere içeride tutuluyor, sonra ek gözaltı süresi talep ediliyor, insanlar günlerce içeride bekletiliyordu. Zaman zaman kalabalıklar Beşiktaş Adliyesi önüne geliyorlardı. Öfkeliydi insanlar, “Bu ne biçim iş” diye soruyorlardı. Kimse onları da dinlemiyordu. Şöyle acayip bir hava vardı, laik biriysen, “Yahu bu davada bir gariplik var arkadaş” diye soruyorsan, hemen ‘dinozor, eski kafalı, darbeci’ damgası yiyordun.



Bu davaya destek eylemleri de oluyordu başlarda. Televizyon muhabiri olarak onları da takip ettim. Bir tanesinde Zeynep Tanbay, suratıma “Şerefsiz medya şerefsiz medya” diye haykırmıştı mesela. Beni, bizi darbeci diye yaftalıyorlardı, kendileri özgürlük, demokrasi sevdalısı.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin