Nedim Şener ve Ahmet Şık'dan 'Mehmet Baransu' yorumu: 'Ben çektim o da çeksin diyemem'

Ezgi Başaran, Ahmet Şık ve Nedim Şener'e Taraf ve Mehmet Baransu'ya açılan soruşturmayı sordu.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Şener ve Ahmet Şık'dan 'Mehmet Baransu' yorumu: 'Ben çektim o da çeksin diyemem'

'Taraf' gazetesinin yayınlandığı MGK belgelerinden sonra gazeteye ve haberi yapan Mehmet Baransu hakkında suç duyurusunda bulunulmasına bir tepki de Ahmet Şık ve Nedim Şener'den geldi.



Nedim Şener ve Ahmet Şık konu hakkındaki düşüncelerini 'Radikal' gazetesi yazarı Ezgi Başaran'a anlattı. 



'Taraf' gazetesi, Şener ve Şık odaTV davası kapsamında hapse girdiği dönemde iki gazeteciye terörist diyen Başbakan Erdoğan'ı destekleyen haberler yapıyordu.



Nedim Şener ve Ahmet Şık Baransu'ya açılan dava hakkında şunları söyledi:



Nedim Şener: "Başbakan’ın o gazeteci için vatan haini demesi çok rahatsız ediciydi. Başbakan bizim için de terörist demişti ve bunu derken yalnız değildi. Adını verdiğiniz o gazeteci başta olmak üzere yandaş medya ve cemaat medyası, televizyonuyla, gazetesiyle, yazdığı kitapla bizi terörist olarak göstermek için çok uğraştı. Ama ben asla o kişi için ‘Oh olsun’ demedim, demem. Dava açılması bir yana hapishaneyi, hele hele Silivri’yi, düşmanlarım için bile istemem" 



Ahmet Şık: "Hayat, herkesi çelişkilerle sınayan bir öğretmen. Bugün ortaya çıkan çelişkide de bu kez kendimi sınanmış hissediyorum. Bugün Baransu’ya ‘vatan haini’ diyen zihniyetle, dün bana ve meslektaşlarıma Baransu, gazetesi ve işbirlikçileri tarafından ‘terörist’ denmesi arasında zerre fark yok. ‘Ben çektim, o da çeksin’ demem, diyemem. Her ne kadar Baransu gözümde gazeteci değil tetikçi bir gazetenin tetikçi çalışanı olsa da yapılan; mesleğime, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırıdır. Demokrasiyle arasında mesafe olmadığını düşünen herkesin de karşısında durması gerekir. Günahları ne kadar çok olursa olsun Baransu ve gazetesinin de dahil olduğu çeteler dün bizleri nasıl susturmaya çalışıyorsa bugün kendileri benzer yöntemlerle susturulmak isteniyor"



Yazının tamamını okumak için tıklayınız










Sıradaki Haber İçin Sürükleyin