Necati Göksel’den edebi bir meydan okuma: Kafam Bozuk!

'Kafam Bozuk', Altın Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Necati Göksel’den edebi bir meydan okuma: Kafam Bozuk!

Necati Göksel'in yeni kitabı 'Kafam Bozuk', Altın Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.



Işığın etrafındaki sinekler gibi huşu içinde dönüyorlardı. Ormanları yakıyor sonra banknot blokları dikiyorlardı. Parayı tavaf ediyor, kendilerinden geçiyor, sonra bana bulaşıyorlardı. Yabancı bir şehre indim; kimse beni tanımasın, bilmesin, biraz huzur bulayım diye. Fakat mıknatıs gibiydim. Parayı, kadını hatta belayı çekmekte üstüme yoktu. Bilmiyorum, belki silahımı yaptıkları alaşımda özel bir çekim kuvveti ya da benim hamurumda yanlış bir şey vardı. Benim adım Ayaz. Kafam fena halde bozuk. Hiddetim şiddetimi besliyor, şiddetimse beni dünyaya karşı daha da sinirlendiriyor. Bu dandik hayatı benim ağzımdan dinlemek istersen kitabın kapağını aç, yoksa kitabı bırak ve bas git!



Meşum insanlarla tekinsiz karşılaşmalara hazır mısınız?



Kafam Bozuk, çarpıcı şoklarla okurun nabzını yükselten, sürpriz içinde sürprizler barındıran bir kurgusal şölen.



Kafam bozuk, bizzat kahramanın ağzından anlatılan, felsefe, siyaset, sosyoloji gibi farklı alanlardan beslenen bir eser. Romanın kahramanı zaman içinde dünyanın anlamsız bir yer olduğunu keşfetmiş, insanlardan uzak bir sahil kasabasına yerleşmiş gizemli bir adamdır.



Kafası Bozuk adam, gerçek ismiyle Batur Ayaz (kendisinden Ayaz diye bahsedilmesini tercih eder), günübirlik yaşamaya başlamıştır. Hayatın planlanamayacağını düşünür. Bir ev kiralamıştır, dünyaya dair bir planı olmadığı için ev satın almak gibi bir planı da yoktur.



Hayatta hiçbir amacı olmadığı için bazen bir adamı öldürmek onun için ahlaki anlamda bir suç teşkil etmez. Yasalara da inanmaz. İnandığı tek yasa doğa yasasıdır. Bu yasaya göre de başka birinin yaşama alanını tehdit eden birinin öldürülmesi suç teşkil etmez.



Devamı mı? Kafam Bozuk’ta…



Necati Göksel, “Eğer kişi kendisini vasıflarıyla değil, sahip olduklarıyla tanımlayıp, dışa vuruyorsa, sahip olduklarını kaybettiğinde ondan geriye ne kalır?” diye soruyor. Kafam Bozuk bilinçli edebiyat okuru için zekice kurgulanmış bir eser, güçlü bir meydan okuma, temposunu bir an için bile kaybetmeyen sıkı bir kitap. Klişe konulardan, okuru hafife alan sıradan hikayelerden kaçanlar için Kafam Bozuk, tüm kitapçılarda.



Necati Göksel’den edebi bir meydan okuma: Kafam Bozuk!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin