Ne dediler? Orhan Pamuk'tan, İdil Biret'e... Cumhuriyet'e sahip çıktılar

Sanatçı ve aydınlar, Cumhuriyet gazetesine böyle destek verdi!

Google Haberlere Abone ol
Ne dediler? Orhan Pamuk'tan, İdil Biret'e... Cumhuriyet'e sahip çıktılar

MİT TIR'larıyla ilgili görüntüler yayınlamasının ardından hükümetin hedefi haline gelen Cumhuriyet gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a destekler sürüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında "Bedelini ağır ödeyecek" diyerek tehdit ettiği Can Cündar'a Orhan Pamuk, Rutkay Aziz, Genco Erkal, İdil Biret, Gündüz Vassaf gibi sanatçı ve aydınlar 'yanınızdayız' diyerek destek verdi.



Cumhuriyet, tanınmış isimlerin yazılarıyla verdiği desteği bugünkü manşetine taşıdı.



Cumhuriyet'e destek verenler isimler arasında ayrıca Beren Saat, Erol Manisalı, Hülya Koçyiğit, Metin Akpınar, Emin Çapa, Pelin Batu, M. Güleryüz, Suna Kan, İnci Aral, Selçuk Yöntem, Cüneyt Özdemir, Emre Kınay, Komet, Bülent Ortaçgil, Işıl Kasapoğlu, Füsun Erbulak, Hasan Cemal, Nedim Şener, Sevinç Erbulak, Fatoş Güney, Rabia Çapa, K. Güleryüz, Murat German, H. Dostoğlu yer alıyor.



Sanatçı ve aydınların Cumhuriyet'e destek mesajları şöyle:



Orhan Pamuk: Değerli gazeteci Can Dündar’a ve modern tarihimizin artık ayrılmaz bir parçası olan Cumhuriyet Gazetesi’ne devletin en yüksek yerinden yapılan baskıları yanlış buluyor ve kınıyorum. Basın özgürlüğünün arkasında halkın bilgilenme hakkı yatar ve bu ilke, düşüncelere katılalım, katılmayalım her demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Türkiye’yi yalnızca hükümeti destekleyen gazetecilerin rahatça konuşabildiği bir ülke olarak resmetmek isteyenleri haklı çıkarmayalım! Demokrasi ve düşünce özgürlüğü, seçim heyecanı ve öfkesine feda edilmemeli! Çünkü daha hoşgörülü ve gülümser olmak da mümkün.



Sezen Aksu: Latince bir söz vardır. ‘Veritas vos liberabi’, ‘Gerçek seni özgür kılar’. Ben derim ki; Hakikat herkesi özgür kılar, ondan rahatsız olanları da!



Selçuk Yöntem: Gazeteciliğin görevi gerçekleri yansıtmaktır. Bu çaba tarih boyunca değişmemiştir. Can Dündar bu çaba ile görevini Yerine getirmiştir. Kutluyorum.



Sevinç Erbulak: Çok sevgili Can Dündar’ın yazısının ışığında bende bu yolsuzlukları yapanın peşini bırakmayacağım.



Yazının devamını okumak için tıklayın.



İşte, Cumhuriyet'in bugünkü manşeti:



Ne dediler? Orhan Pamuk'tan, İdil Biret'e... Cumhuriyet'e sahip çıktılar


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin