Nazlı Çelik: Herkes vicdanı kadar yaşasın isterdim

Star Haber’in ekran yüzü ve Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, eniyikadin.com'un sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Çelik: Herkes vicdanı kadar yaşasın isterdim

eniyikadin.com'un bu haftaki konuğu Star Ana Haber sunucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik oldu.



Ferit ÖMEROĞLU / ENİYİKADİN.COM



'Herkes vicdanı kadar yaşasın isterdim'



Meraklı ve çok soru soran insanlar bazen cevaplarını bulamadığı sorulara uzun süre takılır. Sizin böyle bir sorunuz var mı öğrenmek istediğiniz? Eğer elinizde bir küre size bir sorunun cevabını verecek olsaydı neyi öğrenmek isterdiniz?



İnsanlar iyi veya kötü olarak doğuyor. Zaman içerisinde deneyimledim ki, kötü insan iyi insana dönüşmüyor. Bir süre iyiy-/miş gibi davranabiliyor menfaatleri doğrultusunda sadece. O yüzden soru değil de bir isteğim gerçek olacaksa, herkes vicdanı kadar yaşasın isterdim.



Hepimizin hayatında bakış açımızı değiştiren, bizi güçlü yapan ya da tam tersi hassas bir insan yapan deneyimler oluyor. Bu noktada hayatınızdaki en önemli deneyim neydi?



Yatılı okula gitmem beni daha güçlü bir insan olmamda etkili olmuştur. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim erken yaşta. İnsan hayatındaki en yakın beş arkadaşının ortalamasıdır derler, ama en çok da anne babasının toplamıdır. Çok özel bir anne ve babanın evladı olmam en büyük zenginliğim oldu. Mücadeleci ve çalışkan yanım, ömrünün 20 yılını hastalıklarla savaşarak geçiren bir babadan, yumuşak, vicdanlı, dürüst yanım ise annemden geldi sanıyorum.



Sorusor(a)bilmeyi nereden öğrendiniz? Yani herkes soruyor soru ama doğru soru sorabilmek çok farklı bir beceri. Bunu nasıl edindiniz?



Cevabı alınamayacak hiç bir soru yoktur, önemli olan o soruyu nasıl sorduğunuz bence. İnsan ilişkilerinde kuvvetli biriyim. Binlerce insanla kesişti hayatım. Karşınızdakini iyi analiz edebilmek ve daha da önemlisi empatiyle yaklaşmak işin püf noktası sanırım.



Sizin için“mükemmel” bir günün tanımı nedir? Gününüzü nasıl geçirmeyi seversiniz?



Benim için bir günün en güzel anı, işimi hakkıyla yaptıktan sonra, eve gidip kızımı kucakladığım andır. Ve sonrasında vicdanım rahat bir şekilde başımı yastığa koyabilmektir.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN



Nazlı Çelik: Herkes vicdanı kadar yaşasın isterdim


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin