Müziğin en iyileri Kasım'da Salon'da!

Salon, Kasım ayı programı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Müziğin en iyileri Kasım'da Salon'da!

Müzikseverlere Beyoğlu’ndaki mekanında dünyanın dört bir yanından farklı müzikal türleri dinleme fırsatı sunan Salon, Kasım ayında da kendi alanının en iyi sanatçılarını sahnesinde konuk etmeye hazırlanıyor.



Kasım ayının ilk yarısında Salon’da konser verecek sanatçılar arasında Avustralya doğumlu İzlanda’da yaşayan minimalist, deneysel ve noise müzik prodüktörü Ben Frost, eski ve yeni şarkılarıyla tekrar çok sevdikleri sahneye dönecek olan Kanadalı elektronik müzik grubu Austra, 12 yıl aradan sonra yepyeni bir albümle dinleyici ile buluşan Vega, Hip-hop, Afrika dans müziği ve indie rock’tan beslenen sound’uyla Makaya McCraven, pürüzsüz folk melodileriyle iki gece üst üste dinleyici selamlayacak olan İzlandalı şarkıcı, söz yazarı Olöf Arnalds ve son dönemin halk ozanı kadınlarının en etkileyicilerinden Julie Byrne bulunuyor.



Geniş müzikal seçkisiyle, temposunu düşürmeden yoluna devam eden Salon, Kasım’da ayrıca İsrailli indie pop grubu Lola Marsh, 70’ler funk caz’ını modern Londra hip-hop’ı ve beat’leriyle birleştirdiği sound’uyla müzik dünyasını kendine hayran bırakan Kamaal Williams Ensemble, İstanbul sahnesinin indie rock ve dream pop adına gurur kaynağı projeleri arasında yer alan The Away Days, Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende, İstanbullu yeni caz dinleyicisinin en sevdiği isimlerden biri olan Hidden Orchestra, yeni albümü “Get Lost”un turnesi kapsamında Salon’da iki gece üst üste verecek olan Washed Out, sesiyle, yeteneğiyle ve güzelliğiyle hayranlık uyandıran Siv Jakobsen ve Londralı neo caz davulcusu ve prodüktörü Moses Boyd Exodus’u da müzikseverlerle buluşturacak.



Ben Frost



1 Kasım Çarşamba

Ayakta (tam) 50 TL, Öğrenci 40 TL

Kapı: 20.30

Konser: 21.30



Avustralya doğumlu İzlanda’da yaşayan minimalist, deneysel ve noise müzik prodüktörü Ben Frost, 2001’de bağımsız olarak ilk EP’sini piyasaya sürdü, büyük ilgi görünce 2003’te Room 40 üzerinden ilk albümünü yayımladı. Valgeir Sigurðsson ve Nico Muhly ile “Bedroom Community” adlı kendi plak şirketini kuran Frost, 2010’da Brian Eno tarafından genç yetenekleri alanının ustalarıyla bir araya getiren bir program olan Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative’e davet edildi. 2014’te ‘A U R O R A’ adını taşıyan albümünde, Swans davulcusu Thor Harris, Greg Fox ve Shahzad Ismaily ile çalıştı. 2014’ün en beğenilenleri arasında yer alan bu albümdeki parçalara Evian Christ, HTRK, Kangding Ray ve Regis’in yaptığı remikslerden oluşan bir EP yayımladı. Frost’un gitar dokuları yokluktan var oluyor ve yavaşça yekvücut olarak kendi tabiriyle dev, ürkütücü formlara dönüşüyor. Müziği zıtlık hakkında, ilham aldıkları klasik minimalizmden punk rock’a hatta metale kadar uzanıyor. Şimdi alternatif rock dünyasının ikonik prodüktörlerinden, Shellac’ın da kurucusu Steve Albini ortaklığında tamamladığı yepyeni albümü ‘The Centre Cannot Hold’un turnesi kapsamında Salon’da.



Austra



2 Kasım Perşembe

Ayakta (tam) 50 TL, Öğrenci 40 TL Kapı: 20.30

Konser: 21.30



Kanadalı elektronik müzik grubu Austra, 2009’da Toronto'da kuruldu. İsmini Letonya ışık tanrıçasından alan Austra, çıkış teklisi “The Beat and The Pulse” ve devamında yayımlanan ilk albüm 'Feel It Break' ile 2011’in en büyük işlerinden birine imza attı. The XX, Grimes ve The Gossip'e eşlik ettikleri turneleriyle dünyayı turladılar. İki yıl sonra gelen ikinci albüm ‘Olympia’ ile 2013’in yıl sonu listelerinde üst sıralarda yerini alan ekip, yetkinliklerini iyice arttırdılar. 2016’nın sonunda müjdesini verdikleri üçüncü albüm ‘Future Politics’ ile aralarına The Apartments’tan Peter Milton Walsh’ı konuk vokal, Nick Cave, Coldplay ve The Cure gibi devlerle sahne alan çellist Audrey Riley’i alarak güçlerini iyice pekiştirdiler. Eski ve yeni şarkılarıyla tekrar çok sevdikleri Salon sahnesine konuk oluyorlar.



Vega



4 Kasım Cumartesi

Ayakta (tam) 60 TL, Öğrenci 45 TL

Kapı: 22.00

Konser: 22.30



Yerli alternatif sahnenin en köklü, en sevilen gruplarından Vega, 90’ların sonunda kuruldu. Yayımladıkları benzersiz hitler “Tamam Sustum”, “Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı”, “Alışamadım Yokluğuna” gibi şarkılarla hayranlarının kalbinde yeri doldurulamaz bir taht edindi. Art arda yayımladıkları üç albümün ardından uzun bir sessizliğe bürünen ekip, tamı tamına 12 yıldan sonra yayımlayacakları yepyeni albümün Türkiye turnesi kapsamında hayranlarıyla samimi bir buluşma için Salon sahnesindeler.



Makaya McCraven



7 Kasım Salı

Masa 45 TL, Ayakta (tam) 35 TL, Öğrenci 30 TL

Kapı: 21.00

Konser: 21.30



Paris kökenli neo-caz müzisyeni Makaya McCraven, caz davulcusu bir baba ve folk vokali bir anne ile müziğin tam ortasına doğdu. Archie Shepp, Yusef Lateef gibi caz efsanelerinin arasında büyüdü, müzikal kimliğini bu isimlerin mentorluğu etrafında oluşturdu. 2007’de Chicago’ya taşındı ve buradaki caz devleri liginde kendine sağlam bir yer edindi. 2012’de ilk albümünü yayımladı ve dünya çapında gözleri üzerine çekti. Los Angeles Times ikinci albümünü 2015’te mutlaka dinlenmesi gereken caz albümleri arasında sayarken, Billboard ise en iyi 5 caz albümü arasında gösterdi. Hip-hop, Afrika dans müziği ve indie rock’tan beslenen sound’uyla McCraven, son dönemin en gözde beat sihirbazı olarak hayranlık uyandırıcı doğaçlamalar ile Salon’da.



Olöf Arnalds



8 Kasım Çarşamba & 9 Kasım Perşembe

Oturmalı (numarasız) Tam 50 TL Ayakta 40 TL Öğrenci 30 TL

Kapı: 21.00

Konser: 21.30



İzlandalı şarkıcı, söz yazarı Olöf Arnalds, daha çocuk yaşta çello, gitar, keman ve daha birçok yaylı enstrüman çalmaya başladı. Bir diğer İzlandalı ekip Múm’un performans ekibinde yer alıp gruba uzun yıllar boyunca turnelerinde eşlik etti. Blonde Redhead, Björk, Jose Gonzales, The Dirty Projectors gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Bugüne kadar dört albüm yayımlayan ve ikinci albümünü Innundir Skinni’nin prodüktörlüğünü Sigur Rós üyelerinin üstlendiği Olöf Arnalds, zarif bir trubadurdan pürüzsüz folk melodileriyle şimdi Salon sahnesini devralıyor.



The Away Days



10 Kasım Cuma

Ayakta (tam) 35 TL, Öğrenci 25 TL

Kapı: 21.00

Konser: 22.00



İstanbul sahnesinin indie rock ve dream pop adına gurur kaynağı projeleri arasında yer alan The Away Days, kurulduğundan bu yana yerli ve yabancı birçok festivalde sahne aldı. Paul Banks, Belle & Sebastian, Massive Attack, Portishead, Wild Beasts, Unknown Mortal Orchestra, Local Natives gibi gruplar için sahneyi ısıttı. Yurtdışı basınında büyük yer bulan ekip, indie müzik takipçilerinin yeni Harry Potter kitabını bekler gibi bekledikleri BIRP playlist’inde de kendine yer buldu. Grup, klasik indie rock tınılarından shoegaze, dream pop ve psychedelic’e uzanan geniş yelpazede müzikal seçkilerinin yanı sıra, mekânı dolduran atmosferik sound’larıyla canlı performansları kulaktan kulağa yayıldı. The Away Days ilk albümleri “Dreamed At Dawn”un ilk konserinde geçtiğimiz Mart ayında Salon’da unutulmaz bir konsere imza atmıştı. Yedi ay sonra tekrar en sevdikleri sahnede hayranlarıyla buluşacaklar.



Gevende



11 Kasım Cumartesi

Ayakta (tam) 50 TL, Öğrenci 40 TL

Kapı: 21.30

Konser: 22.30



Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende, Türkiye genelinde ve dünyanın birçok kentinde önemli festivallere katıldı. St. Antuan kilisesinde verdikleri konser ve akabinde yayımladıkları konserin canlı performans albümüyle takipçilerini büyülediler. Yıllardır sabırsızlıkla beklenen yeni albümleri “Kırınardı”yı bu yılın başında yayımmladılar, Tolga Karaçelik’in Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda çektiği klipleri Vertigo ile bütün interneti salladılar. Her performanslarında müziğinden vokaline doğaçlama konusunda usta bir isim olan grup, dinleycisini her konserinde yepyeni ufuklara sürüklemeye devam ediyor.



Julie Byrne



15 Kasım Çarşamba & 16 Kasım Perşembe

Oturmalı (numarasız) Tam 50 TL Ayakta 40 TL Öğrenci 30 TL

Kapı: 21.00

Konser: 21.30



New Yorklu şarkıcı, söz yazarı Julie Byrne, gitarist babasının etkisiyle ruhuna akustik gitar tınıları işleyerek büyüdü. Büyüdüğü şehrin gürültüsü ve kaosu onu huzur bulacağı besteler yapmaya itti. Bugüne kadar iki uzunçalar yayımladı. İkinci albüm ‘Not Even Happiness’ müzik dünyası tarafından takdirle karşılandı. “Follow My Voice” başlıklı şarkısında da dediği gibi New York onun için cehennemden farksız, ama New York’u gitarı, şairane sözleri ve şehrin yeşil doğasıyla herkes için yaşanabilir kılıyor. Son dönemin halk ozanı kadınlarının en etkileyicilerinden Julie Byrne Salon’un konuğu.



0 Müzik: Lola Marsh



17 Kasım Cuma

Ayakta (tam) 60 TL, Öğrenci 45 TL

Kapı: 21.00

Konser: 22.00



İsrailli indie pop grubu Lola Marsh, grup üyeleri Gil Landau ve Yael Shoshana Cohen’in ortak arkadaşlarının bir partisinde sıkılıp müzik hakkında sohbet etmeleriyle kuruldu. Hızlıca çalışmalara başlayan ikili, ilk single “Sirens” ve dünya çapında büyük ses getiren ikinci single “You’re Mine”ı 2015’te yayımladı. Bu parçaları takip eden büyük festival sahneleri ve karşılaştığı büyük medya ilgisinin ardından Universal Music ailesine katıldı. Ardından ikinci single’la aynı adı taşıyan ‘You’re Mine’ başlıklı kısaçalar platformlardaki yerini aldı. Şimdi de dinleyenlerin içini ısıtacak vokaller ve kesinlikle akıllarına takılacak gitar melodileri ile Salon’a geliyorlar.



Kamaal Williams Ensemble



22 Kasım Çarşamba

Ayakta (tam) 50 TL, Öğrenci 40 TL

Kapı: 20.30

Konser: 21.30



Yussef Kamaal’in diğer yarısı Kamaal Williams, nam-ı diğer Henry Wu’nun yeni projesi Kamaal Williams Ensemble, son iki yıl dünyayı kasıp kavurdu. 70’ler funk caz’ını modern Londra hip-hop’ı ve beat’leriyle birleştirdiği sound’uyla müzik dünyasını ağzı açık bıraktı. Verdiği bütün konserlerin biletleri tükendi, Yeni Zelanda’dan Güney Amerika’ya kadar çalmadık yer bırakmadı. 2016’da yayımladığı ‘Black Focus’ başlıklı albüm caz müzikten beklentileri yeniden tamamladı. Şimdi, bir kısmını yine Yussef Kamaal’de birlikte çalıştığı müzisyenlerden oluşturan yeni nesil cazcılardan oluşan bir kadroyla, yepyeni doğaçlamalara yer verecekleri bir performans için Salon’dalar.



Hidden Orchestra



23 Kasım Perşembe

Ayakta (tam) 60 TL, Öğrenci 45 TL

Kapı: 20.30

Konser:21.30



Multi-enstrümantalist Joe Acheson’ın akustik elektronik projesi Hidden Orchestra, övgüyle karşılanan ilk albümleri 'Night Walks' 2010'da yayımlandı. İkinci albüm 'Archipelago' 2012'de dinleyicilerle buluştu. Sahnede Bonobo, Gilles Peterson, Jaga Jazzist ve Craig Armstrong gibi isimlere eşlik ettiler. 30'un üzerinde ülkede sahneye çıktılar. Glastonbury, North Sea Jazz ve Copenhagen Jazz gibi büyük festivallerde boy gösterdiler. 2015’te ‘Reorchestrations’ı yayımladılar, bu albümde daha önce hiçbir yerde paylaşmadıkları çalışmalara ve remikslere yer verdiler. 2017 yazında ise yepyeni albüm ‘Dawn Chorus’ ile hayranlarının yüzünü güldürdüler. İstanbullu yeni caz dinleyicisinin en sevdiği isimlerden biri olan grup, iki yıl aradan sonra tekrar sahnede, Salon dinleyicisi ile buluşuyor.



0 Müzik: Washed Out



26 Kasım Pazar 27 Kasım Pazartesi

Kapı: 19.00 Kapı: 20.30

Konser: 20.00 Konser: 21.30

Ayakta (tam) 70 TL, Öğrenci 50 TL



ABD’li Ernest Greene’in dream pop, synth pop, chillwave projesi Washed Out, “Yatak odası prodüktörleri” jenerasyonun en iyi ilk örneklerinden. Kendi yatak odasında kucağında gitarı, yerde pedalları ve komodininde dizüstü bilgisayar eşliğinde ilk üretimlerine başlayan Greene’in ilk prodüksiyonları daha ziyade dance pop prodüksiyonlarıydı. 2011 onun yılı oldu, ilk hiti “Feel It All Around” ‘Portlandia’ adlı TV dizisinin açılış jeneriği şarkısı oldu, bunu aynı yıl indie müzisyenlerin hayallerini süsleyen plak şirketi Sub Pop ailesine katılmak izledi. Bugüne kadar üç kısa üç de uzun çalar yayımladı, 30 Haziran’da yayımlanan son albüm ‘Mister Mellow’, 2013 tarihli ‘Paracosm’dan beri heyecanla yeni albüm bekleyen takipçileri için gerçek bir yaz hediyesi oldu. Şarkılarında kullandığı wah wah pedalları ve sahil sesleri bu yaz mevsimi durumunu iyice olumluyor. Yeni albümün turnesi “Get Lost” kapsamında Salon’da iki gece üst üste vereceği konserlerle hayranlarını karşılamaya hazırlanıyor.



Siv Jakobsen



29 Kasım Çarşamba

Ayakta (tam) 45 TL, Öğrenci 35 TL

Kapı: 20.30

Konser: 21.30



Norveçli şarkıcı söz yazarı Siv Jakobsen, Norveç’in müzik dünyasına kazandırdığı yeni isimlerden. İsmi sık sık çok yakın arkadaşı Moddi, Einar Stray Orchestra gibi isimlerle anılıyor. Ane Brun, Damien Rice, Joni Mitchell gibi şarkıcı söz yazarlarından ilhamını alarak kendini yetiştiren Jakobsen, Sofar Amsterdam performansında seslendirdiği Britney Spears hiti “Toxic” yorumuyla dikkatleriyle ziyadesiyle üstüne çekti, şarkıya getirdiği yaylıların baskınlığındaki akustik zerafetle herkesin kalbinde kendine yer edindi. Kendini iyice ileri taşıdığı ilk albümü ‘The Nordic Mellow’ ise Ağustos’ta yayımlandı. Sesiyle, yeteneğiyle ve güzelliğiyle hayranlık uyandıran Jakobsen ilk kez İstanbul’da, Salon sahnesinde.



Moses Boyd Exodus



30 Kasım Perşembe

Masa 50 TL Ayakta 40 TL Öğrenci 30 TL

Kapı: 21.00

Konser: 21.30



Londralı neo caz davulcusu ve prodüktörü Moses Boyd, kısacık kariyerinde daha şimdiden 2014’te Yılın En İyi Genç Caz Müsiyeni Ödülü, 2015’te MOBO Ödülleri’nde En İyi Caz Müzisyeni, 2016’da Gilles Peterson Worldwide Awards’da “John Peel Daha Çok Caz Çal Ödülü (John Peel Play More Jazz Award)” ve Jazz FM’den iki ayrı ödül topladı. Lonnie Liston Smith, Ed Motta, Little Simz, Four Tet, Floating Points, Sampha, Zara McFarlane, Gilles Peterson gibi isimlerle çalıştı. Clash dergisi onu “mütevazı ama istisnai tarzıyla İngiltere cazının yükselişinde büyük rol oynadı” diyerek tanımladı. Grubuyla The Exodus, tek başına da Solo Exodus olarak sahneye çıkan cazın yeni ismi, grime, elektronika ve cazı birleştiren hayranlık uyandıran müzikal tarzıyla cazseverlerle Salon’da buluşacak.


Etiketler salon iksv gevende konser
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin