Mustafa Uslu Yahudilerden özür diledi!

Çiçero filminin galasındaki Nazi toplama kampı mizanseni tepki çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Uslu Yahudilerden özür diledi!

Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik'in rol aldığı 'Çiçero' filminin yapımcısı Mustafa Uslu, filminin galasındaki Nazi toplama kampı mizanseni nedeniyle Yahudilerden özür diledi.



'Amacımız davetlileri havaya sokmaktı'



Gişe rekorları kıran 'Ayla' ve 'Müslüm' filmlerinin yapımcısı olan Mustafa Uslu, Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu, Show Radyo’da hafta içi her gün yayınlanan 'Ters Köşe' isimli yayına telefonla bağlandı.



Almanya’da olduğunu ve tepkilerden haberi olmadığını belirten Uslu, "Biz o mizanseni, davetlileri filmin atmosferine hazırlamak için yaptık. Başka bir amacımız kesinlikle yok. İstemeden de olsa Yahudi vatandaşlarımızı üzdüysek kendilerinden özür diliyorum" diye konuştu.



Gala 'Holokost Haftası'nda yapıldı



'Çiçero' takma adlı casus İlyas Bazna'nın hayatından ilham alınarak çekilen 'Çiçero' filminin galasındaki Yahudi soykırımlı mizansen hem hem Yahudilerin hem de AK Parti'nin tepkisini toplamıştı.



Türkiye Yahudi topluluğu, özellikle Auschwitz'te katledilen Yahudilerin de anıldığı, Uluslararası Holokost Anma Haftasında böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesini saygısızlık olarak yorumlamıştı.



'Toplama kampı dekorunda eğlence!'



Etkinliğe sert tepki gösteren, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh sosyal medya hesabından, "Bu derecede bir rezalet... Toplama kampı dekorunda eğlence!!!!!" mesajını paylaşmış, Şalom Genel Yayın Yönetmeni Ivo Molinas ise "‘Çiçero’ filminin galasına bakınız. Bu anlaşılmaz cehaleti, bilinçsizliği nasıl anlatacağız?" diyerek duruma tepki göstermişti.



'Eğlence malzemesi yapmanın izahı olamaz'



AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da konuyla ilgili olarak, "İnsanlık tarihinin en trajik ve vahim suçlarından biri olan milyonlarca insanın toplama kamplarında katliamını bir film galasına eğlence malzemesi yapmanın izahı olamaz, olmamalıdır” açıklaması yapmıştı.



'Gişe beklentim yoktu'



Mustafa Uslu yayında, iki haftada 440 bin kişi tarafından izlenen “Çiçero”nun gişesiyle ilgili de konuştu: “Çiçero’dan Ayla ve Müslüm gibi bir gişe zaten beklemiyorduk. Casusluk hikayelerinin bizim sinemamızda aldığı gişe belli. Bu tarz öyküler parça parça ilerliyor ve hikaye sona doğru çözülüyor. Türk insanı da bu anlamda aceleci. Ben gişeden memnunum.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin