Murat Şeker: Sinema yazarlarına mesafeliyim

Yönetmen Murat Şeker, Salon 7 programında Nizam Eren'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Şeker: Sinema yazarlarına mesafeliyim

9 uzun metraj ve 2 belgesel film ile toplam 11 yapımın  sahibi Sugar Workz-Murat Şeker, yeni başlayan sinema programı Salon 7'ye konuk oldu.



Nizam Eren’in hazırladığı ve İlknur Bay Fırat ile birlikte sunduğu Salon 7, geçen hafta Arzu Film'den yaptığı programı bu hafta Sugar Workz ofisinden yapacak.



Salon 7 için Nizam Eren’in sorularını yanıtlayan Murat Şeker, Eğitim hayatından asistanlığa, belgesel sinema deneyiminden, Çakallarla Dans’ın doğuşuna ve Deli Ormanlı'daki hayal kırıklığına dair uzun bir sohbet gerçekleştirdi.



Murat Şeker: Sinema yazarlarına mesafeliyim



‘’Benim Fenerbahçeliliğimi herkes bilir… 3 Temmuz sürecine dair belgesel yapmayı hep düşündüm ancak süreç devam ediyor bu nedenle gündemimde yok’’ diyen Şeker, ‘’asıl hedefim Harrington Kupası üzerine bir film yapmak. O muhteşem dönemi perdeye taşımak. Bunu da zaman gösterecek. Ancak şu an yeni filmim üzerine odaklanıyorum’’ diyerek önümüzdeki günlerde yeni bir setin sinyallerini verdi.



Ülkemizdeki gençliği ve sinema kültürüne yaklaşımlarını sorgulayan Murat Şeker,  sinema yazarlarına mesafeli olduğunu, eleştirmen sıfatı taşıyan bir çok yazarın mesleğe hiçbir katkısının olmadığını belirtti.



Salon 7 adlı sinema programı, SAT-7 TÜRK kanalında her Perşembe akşamı saat 20 00 de TÜRKSAT ve D-SMART 157 de izlenebilir.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin