Müjdat Gezen’in pasaportuna ‘yanlışlıkla’ el konulmuş

Emniyet Müdürlüğü, pasaportun derhal teslim edileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Müjdat Gezen’in pasaportuna ‘yanlışlıkla’ el konulmuş

Almanya'daki turnesine gitmek isteyen usta sanatçı Müjdat Gezen'in pasaportuna, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda el konuldu. Emniyet Müdürlüğü sistemsel bir hatadan dolayı pasaporta el konulduğunu ve pasaportun derhal teslim edileceğini açıkladı.



Almanya’ya uçmak için sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Müjdat Gezen’in pasaportuna el konuldu. Gezen “Almanya'da turne vardı. Duisburg, Köln ve Frankfurt'a oyun için gidiyorduk. Ben gidemedim. Havalimanında pasaportuma el konulduğu söylendi ve yazılı bir tebligatta bulundular. Daha önce bir tebligatta bulunulmamıştı. Şu an evime dönüyorum. Avukatım Celal beyle görüşeceğim” dedi.



Celal Ülgen: Rezalet!



Müjdat Gezen’in pasaportuna el konulduğunu duyuran Avukat Celal Ülgen de konuyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede, “Büyük rezalet yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Müjdat Gezen şu anda yurt dışına çıkamıyor çünkü pasaportu iptal edilmiş. Sabiha Gökçen'de pasaportuna el konuldu ve geri dönüyor. Yurt dışında oyunu vardı. Ekip gitti Müjdat Gezen gidemedi. Pasaport iptali yargısal bir işlem değil idari bir işlemdir. Üstelik bize bildirilmeyerek büyük zarara uğramamıza neden olundu.” dedi.



Pasaporta yanlışlıkla el konulmuş



Avukat Celal Ülgen saat 11:00 sıralarında yaptığı açıklamada ise Emniyet’ten arandıklarını ve kendilerine “Yanlışlıkla pasaporta el konulduğunun söylendiğini” duyurdu. Ülgen “Emniyet Müdürlüğünden aradılar. Sistemsel bir hata olduğunu ve Müjdat Gezen’in yurt dışına çıkabileceğini, pasaportunu derhal vereceklerini söylediler. Özür de dilediler. Müjdat Gezen oyuna yetişmeye çalışacak.” dedi.



Ne olmuştu?



Müjdat Gezen, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Halk Arenası programında yaptığı demokrasi yorumu yüzünden sanatçı arkadaşı Metin Akpınar ile birlikte “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan” soruşturma geçirmiş, iki usta isim hakkında adli kontrol hükmü uygulanmıştı. İki isim için verilen yurt dışına çıkış yasağı, Avukat Celal Ülgen’in başvurusu sonucu kaldırılmıştı.



Müjdat Gezen’in pasaportuna ‘yanlışlıkla’ el konulmuş


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin