Müge Anlı'daki Sapık Sinan Sardoğan'ın psikolojik rahatsızlıklarını uzman psikolog anlattı! Şoke eden detaylar

Arife Gökçe'nin kaybından sorumlu tutularak Müge Anlı'ya çıkarılan Sinan Sardoğan, 12 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel tacizden cezaevine gönderilmişti. Sapık Sinan'ın rahatsızlıklarını uzman psikolog anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Müge Anlı'daki Sapık Sinan Sardoğan'ın psikolojik rahatsızlıklarını uzman psikolog anlattı! Şoke eden detaylar

Müge Anlı'nın sunumuyla atv ekranlarında izleyiciyle buluşan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Sinan Sardoğan olayı günlerce konuşulmuştu. Arife Gökçe'nin kaybından sorumlu tutulan Sinan Sardoğan iddiaları reddetmişti. Sardoğan daha sonra 12 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel tacizden hapse gönderilmişti.

Onedio'da yer alan habere göre; uzman psikolog Pınar Alemdar, ekranlarda gördüğü kadarıyla Sinan Sardoğan'ın olabilecek psikolojik rahatsızlıklarını sıraladı. Gerçek bir psikoterapi seansı olmadığından, Sinan'ın sahip olabileceği 'olası' psikolojik rahatsızlıkları bizler için semptomları ve örnekleriyle birlikte açıkladı.

Kendisinin akıl sağlığı yerinde raporu var fakat programı takip eden psikoloji uzmanları da dahil olmak üzere tüm izleyiciler, Sinan'ın büyük bir problemi olduğunu düşünüyor. Uzman psikoloğun gözüne çarpan ilk semptom 'Antisosyal Kişilik Bozukluğu' oldu.

'Antisosyal Kişilik Bozukluğu'nu genelde 1.5 yaşından sonra bireylerde görülmeye başlayan, başkalarının hak ve özgürlüklerine karşı duydukları saygısızlık ve ihlal örüntüsü olarak belirtebiliriz. Antisosyal Kişilik Bozukluğu'nda tanı ancak birey 18 yaşına geldiğinde konulabilir fakat kişi 15 yaşına gelmeden semptomlara sahip olduğu görülebilir. Bu davranışların şizofreni veya bipolar bozukluğundan bağımsız olarak görülebiliyor.'

Antisosyal Kişilik Bozukluğu'na sahip olan bireyler, sosyal normlara uyamaz. Başkalarını taciz etmekten çekinmez, kendi dışındaki kimsenin isteklerine karşı saygı duymaz ve bu istekleri görmezden gelir. 1. Antisosyal Kişilik Bozukluğu'na sahip olan bireyler, sosyal normlara uyamaz. Başkalarını taciz etmekten çekinmez, kendi dışındaki kimsenin isteklerine karşı saygı duymaz ve bu istekleri görmezden gelir.

'Suç olduğunu bile bile insanlara cinsel içerikli mesaj atması ya da mesaj attığı kadınların evli olduğunu bile bile mesaj atması örnek olarak gösterilebilir. Sonuçta bu yaptığı davranış, mesaj attığı kadınlardan ya da yakınlarından büyük bir tepki alabilir hatta polise şikayet bile edilebilir. Sonucunu düşünmeden bir anlık dürtüyle hareket ediyor.'

Uzmana göre Sinan'ın sahip olabileceği bir diğer psikolojik rahatsızlık Teşhircilik/Göstermecilik Bozukluğu... Kişi rızası olmayan bir kişiye yönelik cinsel dürtülere göre hareket ediyor. Bu cinsel dürtüler hem kendisinin hem de karşısındakinin hayatında sorunlara neden oluyor.

Sinan hakkında elimizde bulunan veri ve kanıtlara göre hem ergenlik öncesi çocuklara hem de olgun bireylere bırakarak cinsel olarak uyarılma semptomuna sahip olabilir.

Pedofili

'2018 yılında 13 yaşlarında olduğu söylenen Suriye uyruklu erkek çocuğunu kandırmış, boş bir eve götürerek cinsel istismar ve tecavüzde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Sinan Sardoğan, çocuğun kendisini teşhis etmesiyle tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmiş. Daha önce benzer başka bir vaka ile ilgili hakkında bir iddia bulunmasa da Sinan’ın küçük çocuklara karşı ilgisi de var olabilir.'
Uzman psikolog, Sinan Sardoğan'ın özellikle yayındaki agresif tavırlarına ve çıkışlarına dikkat etmiş. Genellikle bu çıkışları kendisine, erkekliğine veya adamlığına laf edildiğinde gösteriyordu.

'Arife Gökçe’nin de içinde bulunduğu bir grup insanın kendisine sürekli “Sen de erkek misin be?” tarzında cümleler kurduğunu, bu cümlelerin kendisini çok sinirlendirdiğini söyleyen Sinan, yayında da aynı şekilde sorular soran başta Müge Anlı olmak üzere herkese agresif tavırlarda bulunuyor.'

Uzman görüşüne göre bu vakada ise 'sexualization' yani 'cinselleştirme' Sinan Sardoğan tarafından bir savunma mekanizması olarak kullanılıyor olabilir.

'Kaygıyı yenmek, özgüvenini geri kazanmak, yaşadığı utancı dengelemek veya iç ölülükten uzaklaşmak için ‘seksi’ kullanmak ister. Bu da korku, kıskançlık ve düşmanlık duygularını heyecana dönüştürür. Çünkü birey yaşadığı bu travma ile nasıl başa çıkacağını bilemez, bu yüzden kendisini kapatır ve yaşadığı travmayı normalleştirerek başkaları üstünde uygular.'

Belki de Sinan, 'sexualization' sayesinde kendisine yöneltildiğinde sinirlerine hakim olamadığı 'Senden adam mı olur?', 'Sen erkek misin?' tarzı cümleleri baskılıyor. Cinsel bir travma yaşadığı bir öngörüde bu tarz bir savunma mekanizmasıyla birlikte bir kalkan oluşturuyor olabilir.

'Özellikle Müge Anlı’nın 'Çocukken başına bir şey mi geldi?' sorusu üzerine gerilen Sinan Sardoğan’da savunma mekanizmasının devreye girdiği gözlemlendi. Kendisine erkeklik ile ilgili sorulan sorularda gerildiği gözlemlenen Sinan Sardoğan’ın geçmiş yaşamı, konulacak tanı ve uygulanacak tedavide önemli rol oynayacaktır.'

Pınar Alemdar'a göre Müge Anlı'yı delirten, tüm Türkiye'nin sinirlerini altüst eden ve Arife Gökçe'nin kaybından -hatta öngörülere göre cinayetinden- şüphelenilen Sinan Sardoğan'ın sahip olabileceği olası psikolojik rahatsızlıklar bu şekildeydi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin