MSN VE FACEBOOK TACİZCİSİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ ÇIKTI

Bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan şahıs, Facebook ve msn adreslerini hacklediği kız çocuklarının görüntülerini çekip cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
MSN VE FACEBOOK TACİZCİSİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ ÇIKTI

Bursa'da bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan şahıs, Facebook ve msn adreslerini hacklediği kız çocuklarının görüntülerini çekip cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.


İki ay önce format atıldığı belirlenen bilgisayarda 168 adet görüntü bulundu.


İddiaya göre, evli ve bir kız çocuğu babası S.D. (31), bazı msn ve facebook adreslerini ele geçirdi. Çaldığı msn adreslerindeki kişilerle arkadaşlarıymış gibi konuşmaya başlayan S.D., kızlara cinsel tacizde bulunarak soyunmalarını talep etti. Bir kız çocuğu, annesine arkadaşının kendisinden soyunmasını istediğini söyledi. Bunun üzerine kızın annesi karakola giderek şikayette bulundu.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Bürosu ekipleri , kız çocuğuna arkadaşı gibi yazıp cinsel isteklerde bulunan zanlının kullandığı bilgisayarın IP adresini tespit etti. Nilüfer ilçesindeki bir iş yerine giden polis, bilgi işlem görevlisi olduğu tespit edilen S.D.'yi gözaltına aldı. Zanlının bilgisayarında yapılan incelemede, 168 kız çocuğuna ait görüntü bulundu. İki ay önce formatlanan bilgisayarda ayrıca 97 ayrı msn adresi tespit edildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk
edilen S.D., savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderdi. Mahkeme ise "denetimli serbestlik" vererek zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

EMNİYETTEN AİLELERE UYARI


Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise aileleri uyardı. Çocuğa ait bilgisayarın evde ortak kullanım alanı içinde bulunmasını isteyen uzmanlar, "Çocuğunuzun internet ortamında güvenliğini sağlamak ve onu zararlı içeriklerden korumak için gerekli güvenlik programlarını edininiz. Çocuğunuzun internette kalma ve bilgisayar kullanma süresi sizin kontrolünüzde olsun. Çocuğunuzla bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda konuşunuz. Koyduğunuz kurallar ve konuşmalarınızda pozitif tutum sergileyiniz.


Çocuğunuza internet ortamında tanımadığı kişilerle sohbet etmemesini ve iletişim kurmamasını öğretiniz. Çocukların anlık ileti ve mesajlaşma ortamlarında önce samimi görünümlü başlayan görüşmeleri, daha sonra tehdit ve şantaja dönüşebilmektedir" açıklamasını yaptı. İHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin