Mobil internete yeni düzenleme geliyor!

BTK, akıllı telefon kullanıcılarının istek dışı internet hizmeti ücretlendirmelerinin önüne geçecek düzenlemeyle ilgili kamuoyunun görüşünü alacak.

Google Haberlere Abone ol
Mobil internete yeni düzenleme geliyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil telekomünikasyon hizmetlerinde internete kapama-açma işlemlerine ilişkin yapılacak düzenleme kapsamında kamuoyunun görüşünü alacak.



BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, mobil telekomünikasyon hizmetlerinde teknolojinin gelişmesiyle yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı nedeniyle aboneden habersiz internet hizmeti ücretlendirmesi yapılarak oluşabilecek tüketici mağduriyetinin engellenmesi amacıyla düzenleme planlanıyor.



Buna göre, abonelik sözleşmelerinde hatların internet hizmetlerine kapatılması hususunda tüketicilerin tercihlerini belirtebilmesi, buna yönelik olarak abonelik sözleşmelerinde gerekli değişikliklerin yapılması, hattın açılmasını takiben hatların internete nasıl kapatılabileceği hususunda abonelerin SMS yoluyla bilgilendirilmesi ve internet hizmetlerinin online işlemler, müşteri hizmetleri, bayiler aracılığıyla ve SMS ile kapatılıp/açılabilmesi konularında mobil telekomünikasyon hizmeti işletmecilerinin sistemlerinde gerekli olabilecek çalışmaları 1 Temmuz'a kadar tamamlamalarına ilişkin kamuoyu görüşleri alınacak. 



Görüş ve öneriler, 23 Mart'a kadar yazılı olarak kuruma ve "meulasanoglu@btk.gov.tr" e-posta adresine gönderilebilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin