MIXX Awards Europe’a Türkiye damgası!

IAB Europe’un düzenlediği MIXX Awards Europe 2016 ödüllerine Türkiye damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
MIXX Awards Europe’a Türkiye damgası!

Dijital reklamcılık alanında dünyanın 43 ülkesinde faaliyet gösteren IAB’ninAvrupa ayağı IABEurope’un düzenlediği ve ödül töreni Lizbon’daki Interact Kongresi’nde 12 Mayıs 2016’da gerçekleştirilen MIXX AwardsEurope’da, Türkiye’denbaşvuran ajans ve reklamverenler16ödül kazandı.



GRAND PRIX ÖDÜLÜ DE TÜRKİYE’YE!



Törende Grand Prix ödülü “Sosyal Medya” kategorisindeVodafone’un “Between Us” projesini hayata geçiren Y&R Team Red Istanbul ve Mindshare’a verildi. Proje aynı zamanda Dijital & Mobil bölümünün altındaki “Entegre Kampanyalar” ve“Mobil Aplikasyonlar” kategorilerinde de Altın MIXX kazanırken; Medya bölümünün altındaki“En İyi Ortam Kullanımı”, “En İyi Mobil Kullanımı”, “En İyi Dijital Kullanımı”,“En İyi Kültürel Kampanya” ve “Entegre Kampanyalar” kategorilerinde de Altın ödüle uzandı.



IAB TÜRKİYE ÜYELERİNE ÖDÜL YAĞDI



Haftabaşında açıklanan Finalist Listesi’nde finale kalan 102 çalışmanın 36’sını Türkiye’den başvuran projeler oluşturdu. Dağıtılan 37 ödülün 16’sı Türkiye’den başvuran ajans ve reklamveren ekiplerinin oldu. Ödüllerle birlikte açıklanan MIXX Awards Europe En Başarılı Ajanslar sıralamasında Y&R Team Red İstanbul ve Mindshare ekipleri birinciliği paylaşırken, StarcomMediavestGroupTurkey ve Opera Mediaworks 6.sırada yer aldı.



İŞTE MIXX AWARDS EUROPE ÖDÜLLERİ!



MIXX AwardsEurope 2016’daödüle uzanan diğer projeler ise şöyle:



“Medya” bölümünde;



En İyi Açıkhava KullanımıKategorisi Bronz MIXX: NestléPurina&Group M: “#SenDePatile”



En İyi Dijital KullanımıKategorisi Bronz MIXX: Samsung Türkiye &StarcomMediavestGroupTurkey& Opera Mediaworks: “Çiz Bakalım”



En İyi Mobil KullanımıKategorisi Bronz MIXX:Samsung Türkiye &StarcomMediavestGroupTurkey& Opera Mediaworks: “Çiz Bakalım”



En İyi Mobil Kullanımı Kategorisi Bronz MIXX:HACIKO & Opera Mediaworks:BarkBeacon: Modern Bir Fabl



Dijital & Mobil Bölümü:



Online Reklam Kategorisi Gümüş MIXX: Samsung Türkiye &StarcomMediavestGroupTurkey& Opera Mediaworks: “Çiz Bakalım”



Sosyal Medya Kategorisi Bronz MIXX: Polisan Boya &Kollektif: Sesi Olmayan Kadın



Tablet Uygulamaları Kategorisi Bronz MIXX: Uluslararası Af Örgütü &Wanda Digital : #BüyükResmiGör



Yarışmada ödül kazanan tüm projeler için: www.interactcongress.eu sitesini ziyaret edebilirsiniz.



“AVRUPA’DAKİ YERİMİZ SAĞLAMLAŞTI”



Konuyla ilgili açıklama yapan IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun,“IAB Türkiye olarak üyemiz olan ajansların dijital reklamcılığın bu önemli yarışmasında16 ayrı ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Bu durum Türkiye olarak Avrupa’daki yerimizi sağlamlaştırdı ve dijital reklamcılıkta ulaştığımız noktanın en iyi göstergelerinden biri oldu.” ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin